BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan'da hayvan hırsızlığı

Ardahan'ın Damal İlçesi'nde meydana gelen hayvan hırsızlığında, 13 büyükbaş hayvan çalındı.

Abone ol

Ardahan İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak,"Vatandaşlar ne yazık ki hayvan hırsızlığı konusunda uyarılarımızı dikkate almıyorlar" dedi.

Tokmak, bu sabah saatlerinde Ardahan'ın Damal İlçesine bağlı Yamaçdere Köyünde Mehmet Altunbulak'a ait 13 büyükbaş hayvanın yaylada iken barındıkları ağıldan kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ağılın kapısı açılarak çalındığını söyledi.

Olayla ilgili kendilerine haber verilmesi üzerine jandarmanın geniş çaplı operasyon başlattığını ifade eden Tokmak, şöyle devam etti:

"Hayvanların çalındığı ağılda ne yazık ki bir kilidin bile olmadığı tespit edildi. Kapı açılarak hayvanlar götürülmüş. Biz valilik kanalıyla tedbirlerin arttırılması konusunda vatandaşımızı defalarca uyarmamıza rağmen ne yazık ki, gerekli tedbirler alınmıyor. Ayrıca hayvanlar çalındıktan saatler sonrasında vatandaş jandarmaya haber veriyor. Bu kesinlikle doğru değil. Hayvanların bulunmasını zorlaştırıyor. Hırsızlar bunu fırsat bilerek izini kaybettiriyorlar.”

Tokmak, ihbarların jandarmaya erken ulaşması hayvan hırsızlarını yakalamada ve hayvanların bulunmasında yardımcı olacaklarını söyledi.