BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  GÜNCEL

Bu da PKKnın hain listesi

Terör örgütü PKK, Kürt aydınlarını hain ve işbirlikçi ilan etti. Tehditler arttı.

Abone ol

PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın "hain ve işbirlikçi" ilan ettiği Kürt aydınlar, örgütün dolaylı ve direkt tehditlerinin son dönemde arttığını açıkladılar.

Cemil Bayık; Mehmet Metiner, Ümit Fırat, Abdülmelik Fırat, Enver Sezgin, Altan Tan gibi yazar ve aydınlar ile AK Parti'den Dengir Mir Mehmet Fırat, Abdülkadir Aksu, Cüneyt Zapsu, Hüseyin Çelik gibi siyasetçileri "sözde Kürt" olarak nitelendirmişti.

ULUSALCI ÇETELERE HEDEF GÖSTERİYORLAR

Mehmet Metiner, PKK'nın kendisini ve diğer Kürt aydınları tehdit etmekle kalmadığını, aynı zamanda ulusalcı çetelere de hedef gösterdiğini söyledi. Metiner şöyle konuştu: "PKK'nın bana yönelik tehditleri bu aralar arttı. Örgüt hem bizi tehdit ediyor, hem de Türkiye'de Barzani konusunda duyarlı olan ulusalcı çevrelere ihbar ediyor. Birkaç gün önce Azadiye Welat gazetesinde 'Başbakan'ın Kürt planı ortaya çıktı' diye bir haber vardı. Orada benim KDP ve YNK'nin desteklediği Kürt partisinin kurucuları arasında yer aldığımı iddia ettiler. 22 Temmuz seçimlerinden önce Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti lehine çalıştım. Ama Kürt partisinin aslı astarı yok, ben ne İslam ne de Kürtlük üzerinden siyaset yapmam."

PKK'DAN DOLAYLI TEHDİTLER

SERBESTİ dergisinin Yazı İşleri Müdürü Kürt aydın Ümit Fırat son dönemlerde hem PKK'ya yakın yayın organlarında hedef gösterildiğini, hem de dolaylı olarak gelen kimi mesajlarla uyarıldığını açıkladı. Cemil Bayık'ın kendisini düşman gösterdiğini belirten Fırat şunları söyledi: "PKK eleştiriye tahammülsüzdür. Eğer sizin Kürt kitlesine mesaj iletebilecek bir formasyona ve ilişkiye sahip olduğunuzu biliyorlarsa rahatsız oluyorlar. Bir süredir arkadaşlardan da daha dikkatli olmam gerektiğini söyleyenler oluyor. Kimseye sataşmıyorum, ama gerçekleri de vurgulamak zorundayım. Gerçekleri ifşa ettiğimiz için tehdit ediyorlar. Bizi adres gösteriyor, ulusalcı gruplara pas ediyorlar."

Ferhat Ünlü/Sabah