BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İzmir CHPde komedi oyunu

CHP İzmir İl Örgütü'nde kapılar kitleniyor, bina terk edilmiyor. Hepsi de...

Abone ol

İZMİR CHP'de, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıya görevden alının eski il yöneticilerinin mahkeme kararıyla geri dönmelerinin ardından olağanüstü toplanan MYK, mahkeme kararı ile göreve iade edilen yönetimi tekrar görevden aldı.

Eski İl Başkan Vekili Zikri Dursun, akşam saatlerinde il başkanlığına gelerek genel merkezden gelen tebliği, İl Başkanı Kemal Karataş'ın elinden aldı. Dursun, “Bu bize değil yargıya karşı yapılmış bir harekettir. Hukuk dışı bir durumdur. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. MYK toplanmadan bu karar alınmıştır. Kararı genel sekreter almıştır'' dedi.

CHP'de, 22 Temmuz seçimlerinden sonra görevden alınan eski İl Başkan Vekili Zikri Dursun ve yöneticiler görevden alınmalarının kanuna aykırı olduğunu gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu. İzmir 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, MYK tarafından yapılanan atamanın Siyasi Partiler Yasası'na ve tüzüğe aykırı olduğunu vurguladı ve eski yönetimin geri dönmesine karar verdi. Mahkeme kararıyla geri dönmelerinin ardından eski ve yeni yöneticiler arasında koltuk savaşı yaşandı. Göreve iade edilen eski yöneticiler, sabah il binasına gelerek İl Başkanı Kemal Karataş'tan görevi devralmak istedi. Karataş ise, genel merkezden bir karar gelmedikçe makamından ayrılmayacağını ifade etti. Bunun üzerine, görevi devralmaya gelen yöneticiler akşam saatlerine kadar içeride beklerken, Karataş ve yönetim kurulu il başkanlığı makamından çıkmadı.

BİNADAN ÇIKMADI

Önceki gün akşam saatlerinde mahkeme kararını kendisine tebliğ edilen İl Başkanı Kemal Karataş'ın, sabah saat 04.00'e kadar il binasından ayrılmadığı öğrenildi. Mahkeme kararına göre, il başkanlığını Zikri Dursun'a bırakması gereken Karataş, uzun süre il başkanlığı koltuğunda oturarak genel merkezden gelecek haberi bekledi. Karataş'ın makamı terk etmemesi üzerine eski İl Başkan Vekili Zikri Dursun ve yöneticiler, il binasından ayrıldı. Akşam saatlerinde toplanan MYK, mahkeme kararıyla geri dönen yöneticileri tekrar görevden aldı ve tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etti. Bu sırada Karataş, eski yöneticilere mahkeme kararı uyarınca görevi devralmaları için çağrıda bulundu. Akşam saatlerinde İl Başkanlığı'na gelen Zikri Dursun'a Karataş önce, MYK'nın mahkemenin kararının yerine getirilmesi yönündeki kararı tebliğ etti. Ardından yine MYK'nın görevden alma ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedilmelerini içeren ikinci kararı verdi. Bu sırada Zikri Dursun ve diğer partililer arasında gerginlik yaşandı.

KAPILAR KİLİTLENDİ

MYK'nın aldığı kararı Karataş'tan almaya gelen Zikri Dursun, Karataş'ın odasına girdi. Bu sırada Karataş yanlıları, kapının önünde nöbet tutarak içeriye kimseyi sokmadı. Bu duruma eski il yöneticisi Ercan Sevinç tepki gösterdi. Kapıda duran Karataş yanlılarıyla eski yöneticiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bu sırada kapalı kapılar arkasında sert tartışmaların yaşandığı duyuldu. Kısa süre sonra Karataş'ın odasından çıkan Dursun, MYK'nın aldığı karara tepki gösterdi. Dursun, “Ben mahkeme tarafından görevine iade edilen il başkanı olarak tebliği almaya geldim. Bana iki karar tebliğ edildi. Mahkeme kararı uyarınca göreve iade edildiğimiz ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimiz için tekrar görevden alındığımızla ilgili genel sekreterin imzası olan karar bildirildi. Bu hukuk dışı bir durumdur. Türk mahkemeleri böyle kandırılmaya çalışılıyor. Bu yargıya karşı alınmış bir karardır. Hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz'' dedi.

Kaynak: Milliyet