BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

İngiltere ayağına kurşun sıktı

Hırvatistan İngiltere'ye karşı neden hırslı oynadı? Onları ateşleyen işte bu olay oldu.

Abone ol

İngiltere'nin 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine dramatik şekilde veda edişinin ardındaki sır perdesi aralandı.

İngilizler Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı'nı havaalanında hırsızlıktan gözaltına almışlar. Futbolcular da intikam için yemin etmişler..

Hırvatistan'a 3-2 yenilerek dev turnuvaya gidemeyen İngiltere, maç için gelen Hırvat Federasyon Başkanı'nı, Londra Gatwick havalimanında "hırsızlık" yaptığı gerekçesiyle gözaltına almanın bedelini pahalıya ödedi.

Futbolcularının gözleri önünde yaka paça, çığlık çığlığa gözetim altına alınan Başkan Zorislav Srebric, daha sonra "yanlışlık" yapıldığı gerekçesiyle salıverildi.

Ancak bunu içlerine sindiremeyen futbolcular, galibiyet yemini ederek sahaya ayrı bir motivasyonla çıktılar ve İngiltere'yi kupa dışına iterek "intikam" aldılar.

Manchester City'de forma giyen Hırvat defans oyuncusu Vedran Corluka, olayla ilgili "İngilizler, inanılmaz derecede kibirliler. Onları yenerek kupadan elemek bizim için zevkti. Bunu hak ettiler, çünkü başkanımızı havalimanında işlemediği bir suçtan alıkoyacak kadar da küstahlar" dedi.

Havalimanındaki olayın, o sırada gazete almakta olan Srebric'in, Hırvat takımının geldiğini görerek onlara doğru hareketlenmesi ve bu sırada görevlinin de polise "Parayı ödemeden kaçtığı" yönünde bilgi vermesi üzerine meydana geldiği öğrenildi.