BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  POLİTİKA

Bu da derin devletin 'yeni'si

DSP Lideri Masum Türker, Hanefi Avcı'nın yeni kitabının, "Türkiye'de neo-derin devletin oluştuğunu ortaya koyduğunu" söyledi.

Abone ol

Polis Şefi Hanefi Avcı'nın, devlet-cemaat ilişkilerini anlattığı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabı, politika kulislerinin ana gündem maddesi oldu. DSP Genel Başkanı Masum Türker de tartışmalara katıldı ve kitabın "Türkiye'de neo-derin devletin oluştuğunu ortaya koyduğunu" söyledi.

Türker, bu değerlendirmeyi Antalya Gazeteciler Cemiyetindeki basın toplantısında yaptı. Bir gazetecinin sorusu üzerine, Avcı'nın kitabı için ''Sistemi ciddi şekilde sarsacak bir kitap" yorumunu yapan DSP Lideri, şöyle devam etti: 

ZAMANLAMAYA DİKKAT!

''Bugüne kadar hep gizli tanık yoluyla yargılanıyordu o arkadaşlarımız. Bu konuda Ergenekon davasında olsun, Balyoz davasında olsun, darbe yapması söz konusu olanlar dışarıda, bu darbe yapanlarla ilişkide olanlar ise içeride. Bu nedenle bu kitabın her açıdan okunmasında fayda görüyorum. Kitabın zamanlaması, kitabın yazarının şu ana kadar mevcut statüsüne göre tavır koyması ve bu konuda ciddi bir cesaretin sergilenmesi, Türkiye'de son 8-10 yıldır yepyeni neo-derin devletin oluştuğunu ortaya koyuyor. Neo-derin devletin varlığını ortaya koyuyor. Neo-derin devlet de AKP iktidarı süresi içinde gelişmiş, bu konuda herkesin güven içinde yaşamasını engellemiş bir yaklaşımdır. Bugün kim izleniyor, kimin hakkında komplo teorileri, senaryoları geliştiriliyor, bunların hepsi üzerine düşünülmesi gereken bir konu.

AVCI KORUMA ALTINA ALINSIN

Bu konuda bence, Hanefi Avcı da koruma altına alınmalıdır. Hanefi Avcı'nın ileride, bu kitapta yazdıklarıyla ilgili daha derinleştirmesini engellemek isteyen unsurlar çıkabilir. Her ne kadar kendisi bir polis şefi olmasıyla beraber, hatta kitabında bazılarının içinde bulunduğunu, bu yapılanmanın da bir tarafı olduğunu söylemesine rağmen, ucu hükümete kadar dayanan bir yapıdır. O açıdan bu kitabı herkesin okuyup, aslında neo-derin devletin AKP eliyle nasıl yapılandırıldığını çok iyi gösteren bir kitap olarak değerlendiriyorum''