BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  DÜNYA

6 milletvekilini otelde öldürdüler

Somali'nin başkenti Mogadişu'da silahlı saldırganlar hükümet yetkililerince sıkça kullanılan bir oteli bastı.

Abone ol

Somali'de hükümet yetkilileri ve milletvekillerinin kaldığı Mogadişu Oteli'ne üniformalı üç kişi saldırdı Olayda düzenlenen saldırıda 6'sı milletvekili 31 kişi öldü. Saldırının sorumluluğunu militan örgüt El Şabab üstlendi.

ASKER ÜNİFORMASI GİYMİŞLER

Hükümetten yapılan açıklamada, saldırganların güvenlik güçlerinin üniformasını giydiği belirtildi. Somali İstihbarat Bakanı, saldırıyı ''mübarek Ramazan ayında yapılan içler acısı bir olay'' olarak değerlendirdi.

BİRİ BOMBA ATTI DİĞERİ YAYLIM ATEŞİ AÇTI

Afrika Birliği barış gücü askerlerinin sözcüsü Binbaşı Barigye Bahoku, Reuters ajansına verdiği demeçte, ''Otele 3 kişi saldırdı. Biri el bombalıydı, diğeri yaylım ateşi açtı'' dedi.

Bahoku, milletvekillerinden kaç kişinin öldüğünün bilinmediğini, ölenler arasında, otelin önündeki 11 yaşında ayakkabı boyacısı bir çocuk ve çay satan bir kadının bulunduğunu söyledi.

Hedef alınan Muna Oteli, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın hemen yakınında ve çok sayıda milletvekilinin burada kaldığı bildiriliyor.

Saldırı, İslamcı militanlarla geçici hükümete bağlı askerler arasında başkent Mogadişu'daki şiddetli çatışmaların ikinci gününde düzenlendi.

SOKAKLARDA SİLAHLI ÇATIŞMALAR VAR

Afrika Birliği'nce siyasi ve askeri olarak desteklenen geçici hükümetin bakanları Pazar günü Etiyopya'dan ülkeye dönüşlerinde Eş Şebab örgütünün militanlarının kökünü kazıyacaklarını söylemişti.

Örgüt ise buna karşılık işgalci olarak nitelediği Afrika Birliği barış gücü askerlerini ülkeden çıkarmak için topyekûn savaş ilan etti.

El Kaide ile ilişkilendirilen Somalili Eş Şebab örgütü ve yandaşları üç yıldır geçici hükümete karşı bir ayaklanma yürütüyor.