BIST 10.282
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.412,71
HABER /  GÜNCEL

Bu çarşaflı GATA'da ne arıyor?

First Lady Emine Erdoğan başörtüsüyle GATA'ya giremedi ancak bu fotoğraf daha 15 gün önce çekildi. GATA'da bir çarşaflı var.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Eşim başörtüsü yüzünden GATA'ya alınmadı" deyince türban tartışması yeniden alevlendi.

Bu yüzden Ak Partili vekillerle MHP'li vekiller birbirine girdi. Meclis'te yumruklar konuştu. Tam bu esnada yayınlanan GATA'da çarşaflı bir kadın fotoğrafı akılları karıştı.

Peki türbanlıyı almazlarken GATA'ya bir çarşaflı nasıl giriyor? Gündemi geriye saralım ve olayları inceleyelim:

GATA'YA BAŞÖRTÜSÜYLE GİRDİM

Meclis'teki kavga olayının hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi, Antalya eski milletvekili Nesrin Ünal başörtüsüyle GATA'ya girdiğini söyleyerek türbanın siyasiler tarafından suni gündem olarak istismar edildiğini söyledi ve Erdoğan'a gönderme yaptı.

HAYRÜNNİSA GÜL DE GİRMİŞTİ


Ünal'ın GATA'ya türbanla girdim demesi akıllara bir başka olayı daha getirdi. Birkaç yıl önce kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle o dönem Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül'ün GATA'da tedavi gördüğü sırada eşi Hayrunnisa Gül'ün kendisini ziyarete gitmiş ve 7 gün boyunca GATA'da kalmıştı.

GATA'DA BİR ÇARŞAFLI NE ARIYOR?

En ilginci ise Çankaya Köşkü'nün resmi sitesinde yayınlanan bir fotoğraftı. 27 Ocak tarihinde yayına koyulan o fotoğrafta değil türbanlı, çarşaflı bir kadın GATA'da refakatçi olarak görülüyor. Fotoğraf Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in GATA'da tedavi olan Somalililer'i ziyareti esnasında çekilmiş.



GATA'YA GİRMENİN KURALLARI

Bu fotoğraf GATA'ya çarşafla giriliyor da türbanla neden girilmiyor sorusunu akıllara getiriyor.

Askeri tesislere türbanla girmek yasak. Ancak Anadolu stili olarak adlandırılan çene altından bağlanan başörtülerine izin var.

TAVŞAN KULAĞI BAĞLAYACAKSIN YA DA YABANCI OLACAKSIN

Eğer türbanla askeri tesise gelen bir kadın başörtüsünü çene altından bağlamayı kabul ederse girişine izin veriliyor.

Kıyafetle ilgili yasakların zaman zaman esnediği örneklere de rastlanıyor. Örneğin yabancı misafirler için bu yasaklar katı uygulanmıyor. Sivillere de açık olan askeri hastanelerde de yasağın delindiği görüntülere rastlanabiliyor.

TEK GİREMEYEN EMİNE ERDOĞAN

Yani Nesrin Ünal başörtüsünü çene altından bağladığı için GATA'ya rahatlıkla girmiş... Bu da Hayrünnisa Hanım'ın GATA'ya türbanını çene altından bağlayarak girmiş olabileceğini gösteriyor. Çarşaflı kadın Somalili olduğu için zaten sorun yok!

Yani GATA'ya alınmayan tek isim First Lady Emine Erdoğan oluyor...