BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.416,27
HABER /  POLİTİKA

Ak Partili ve MHP'liler böyle barışacak

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, kavgalı Meclis'te barışı sağlamak için tarafları yemekli toplantıda bir araya getirecek.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'teki kavga sonrası gerilen ortamı yumuşatmak ve adeta birbirine düşman kesilen tarafları barıştırmak için yemekli bir toplantı düzenleycek.

PAZARTESİ TÜM TARAFLAR YEMEKTE

TBMM Başkanı Şahin, pazartesi günü TBMM'nin Refik Belendir Sokaktaki sosyal tesislerinde öğle yemeği düzenleyecek. Bu yemeğe TBMM'de grubu ubulunan partilerin grup başkanvekilleri, temsil edilen partilerin temsilcileri, TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin tümünü davet etti.

TBMM'NİN SAYGINLIĞI

Yemekte Başkan Şahin tüm grupların ve başkanlık divanı üyelerinin önerilerini dinleyecek, alınması gereken önlemleri belirleyecek ve TBMM'nin 'manevi şahsiyetinin' korunması ve kavgalı oturumların bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenleri belirleyecek.

ARINÇ ARTIK GİRMEYECEK

Toplantıda özellikle, TBMM Başkanvekillerinin ve TBMM Başkanının kullandığı divan kürsüsü arkasındaki odaya, bakanların, milletvekillerinin girmemesi için özel bir önlem alınması, bu konuda net bir tavır belirlenmesi bekleniyor.

KORUMALARA ÇEKİ DÜZEN

Başbakan, bakan ve genel başkanların korumalarına da sıkı bir düzen getirilecek. Ak Parti iktidarı öncesinde olduğu gibi; korumalar TBMM Ana binasına giremecek.Kulislerin olduğu bölümde bulunamayacaklar. Başbakan dahil, bakan ve genel başkanların korumaları ana binanın kapısında görevlerini, TBMM korumalarına devredecekler. Bu konuda tüm gruplar yemekli toplantıda önerilerini dile getirecekler. TBMM Başkanlığının da koruma konusunda sıkı bir denetim istediği öğrenildi.

BAŞKAN BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞSÜN

Başkanlık Divanı üyelerinin; TBMM Başkanı Şahin'den özellikle, 'yürütmenin yasama üzerinde baskı' olarak görülebilecek davranış ve tavırlardan sakınması için, Başbakan ile görüşmesi yönünde istekte bulunacağı da öğrenildi.