BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan MHP'yi böyle vurdu!

Mecliste yaşanan kavga daha uzun sürecek gibi. Erdoğan'ın hedefinde Mumcu, Baykal ve Bahçeli vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Osman Durmuş'un üslubunun hacca gitmek isteyen yaşlıyla dalga geçen Önder Sav'ın aynı olduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Gündeminde Meclis'te yaşanan kavga ve Tekel işçilerinin eylemi vardı.

AK Parti Kadın Kolları Eğitim Toplantı'nda konuşan Erdoğan MHP ve CHP'ye yüklendi. Daha önce Baykal ve Bahçeli'ye "ruh ikizi" diyen Erdoğan bu kez de "bunlar tek yumurta ikizi" dedi.

Olaylı oturumu yöneten Güldal Mumcu'nun "odam basıldı" iddiasına da tepki gösteren Erdoğan, "Ne diyorlar ?Orası soyunup giyinme yeriymiş?. Yani görmesek bilmesek bize de yutturacaklar" diye konuştu..

Tekel işçilerine de seslenen Erdoğan, "1 adım daha oynamaz. Bu iş bitmiştir" diyerek bir an önce 4-C'ye geçmelerini istedi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları: 

MHP'NİN TARİHİNE KARA LEKE OLARAK KAZINDI 

Analar bugüne kadar hiç bir zaman kirli siyasete alet edilmemiştir. Salı akşamı TBMM'de yaşanan densizlik MHP'nin tarihine kara leke olarak geçmiştir.Bu ülkenin kadınlarına analarına dil uzatacak kadar ileri götürülmüştür. Peygambere dil uzatmak, onu siyasi polemik malzemesi yapmak kimin haddinedir. Eşleri ve kadınları tartışma içine çekmek ve saygısızca saldırmak kimin haddinedir. Başörtüsünü ayaklarının altında çiğneyecek kadar izansızlık duruma düşmüşlerdir. Buradan kalkıp böyle bir izafede bulunmayı kalkıp sen sen hakla söyleyebilirsin. Tabu yaratmak yoktur tabuları yıkmak vardır. Sizin kendilerinize ait tabularınız vardır. Bunları dillendirmeye gerek yoktur.

BİLMESEK BİZE DE YUTTURACAKLAR

O gün meclisi yöneten hanımefendi buradaki sınırsız yanlışlara fırsat vermiştir. Bir milletvekili sıfatıyla hanımefendiye gidip yaptıklarınız yanlış, tarafsız olmak durumdasınız demesinden Sayın Baykal rahatsız olmuş. Hanımefendi de yürütmenin yasama baskı olarak yorumlamıştır. Senin ifadelerin Yasamanın yürütmeye baskısıdır. Neymiş odasına baskın yapmış. Edep yahu. O odaya rahatlıkla milletvekilleri girer ve onunla görüşür Edep ya gidip odasında görüşmeyip de genel kurulda mı görüşmeliydi. Hanfendi bunu baskın olarak gördü. Ne diyorlar ?Orası soyunup giyinme yeriymiş?. Yani görmesek bilmesek bize de yutturacaklar. Halkımız gerçekleri bilsin.

21 BANKA BATTI BU MU MİLLEYTÇİLİK?

Bireysel olarak söylemiyorum, sayın Bahçeli milletvekillerinin yaptıklarına sessiz kaldı. 2001 ekonomik krizlerini Türkiye'ye kim yaşattı? Onların döneminde borçlanma faizi yüzde 63'e çıktı. Şimdi yüzde 7'lerde.. 2001 krizinin sorumlusu MHP'dir. Yolsuzlukların olduğu iktidar olsaydı sizin gibi olurdu. Taş üstüne taş koyamadınız. 3.5 yıl sonra bırakıp kaçıp gittiniz. Sizin dönemimizde 21 banka battı. Bu mu milliyetçilik? Suçlayacak birilerini arıyorlarsa aynaya baksın.

ÖNDER SAV NEYSE OSMAN DURMUŞ O

O gün ANAP'ın kuyruğuna takılmışlardı şimdi CHP'nin kuyruğuna takılıyorlar. CHP'nin statükocu milletten kopuk kışkırtmacı siyaseti MHP'ye sirayet ediyor. Halkın kutsal değerleriyle alay edecek kadar yabancılaşıyor. Hacca gitmek isteyen yaşlıyla dalga geçen Önder Sav neyse MHP milletvekilinin üslubu odur Aralarında hiç bir fark yoktur.

CAN BORCUMUZ ALLAH'A

Bunlar sadece gerilim üretir. Yapanı da engellemek için ardına koymazlar. En iyi işleri kışkırtmaktır, saldırmaktır, terörize etmektir. Bahçeli tehdit ediyor. Sayın Bahçeli senin gününü bilmem ama bu tehditlerle AK Parti'yi sindireceğini biliyorsan bizim verilecek can borcumuz Allah'adır. Bize tesir etmez.

BUNLAR TEK YUMURTA İKİZİ

Sayın Baykal ve Bahçeli için bunlar ruh ikizi demiştim. Eksik söylemişim, bunlar tek yumurta ikizi. Bu kadar pişkin siyaset olabilir mi? Sokaklarda sergiledikleri kavgacı tavrı siyasete taşıyorlar. Bunları cemaziyel evvelini iyi biliriz. Dikili bir ağaç dikmek gibi bir gündemleri yok. Yarın Osmaniye'ye milyar dolarlık açılışlara katılacağım. Durmak yok yola devam.

SİVİL FAŞİZM MHP'DE

Meclisteki o hale gelişin sorumlusu sensin. Yanındaki milletvekilinin o ifadeleri kullanmasının nedeni sensin. Bunlar milletin göz önünde oluyor. İsim vererek medya sahiplerini suçluyor ve nasıl tehdit ediyor.Nasıl tedit ediyor. Medyayı tehdit ediyor. Bugün sivil faşizm diye bir şey varsa bunların zihniyetidir. Bunların zihniyeti çok açık, AK Parti kazanmasın da ne olursa olsun

BU NASIL VATANSEVERLİK

En son AKPM'nin başına bir Türk geliyor Türk. Ama milletvekilimiz parlamentodan çıkıyor diğer tarafta CHP vekili hayır oyu veriyor. Bu nasıl vatanseverlik? Bunların hepsini halkımıza anlatmamız lazım. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, kirli oyunlara gelmeyeceğiz. Biz sağduduyuyu elden bırakmayacağız.

MASKELERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ

AK Parti'yi kendi ruh hallarine içine çekmeye çalışıyorlar. O tuzağa düşmeyeceğiz. Ben o gün inanın konuşmaya niyetim yoktu. Bekir Bozdağ o gün güzel bir sunum yaptı. MHP'nin 3.5 yıl boyunca işçi kardeşlerimize nasıl tavır takındığını anlattı. Bunların maskelerinin altındaki gerçek yüzü millete anlatacağız.

SEN GİT KATİLLE FOTOĞRAF VER

Sayın Baykal "bazı davalar vardır ki bırakın sanık olmak tercih edilir" diyor. Seni tutan yok Sayın Baykal. Madem öyle kalk sen de git Silivri'deki duruşmalarda katil zanlısının yanında oturuver. Eğer içine sindirebiliyorsan Danıştay'da yüksek yargıcı katleden sanıklarla fotoğraf ver. İrticayı hortlatmıştınız. Ne oldu ne çıktı arkasından. Ergenekon çıktı. Sevsinler seni Baykal. Sen her şeyi söyleyebilirsin ama Başbakan söyleyince rahatsız oluyorsusunuz. Danıştay saldırısından sonra oraya gidip hükümeti suçluyordunuz. İşte çıktı gerçekler .

FAKİRİN ADRESİNİ BİLMEZ BUNLAR

CHP'nin milletvekili Altındağ'daki evlerine CHP gitmiyor. Dolaşan AK Parti, biz dolaşıyoruz. Siz Ankara'nın her yerini oralar gibi zannetmeyin. Her yeri Çankaya gibi zannetmeyin, Çankaya'nın merkezi gibi zannetmeyin. Fakir
fukaranın adresini bunlar bilmez ama biz biliriz. Söyledikleri şu; Bunlar erzak, kömür dağıtıyor. Biz 17 milyon fakir, fukarayı sizin iktidarınızdan aldık ama 10 milyona indirdik. Hiç olmazsa diyoruz ki soğukta kalmasın. Bu sene talep azaldı, bunlar bir gelişmenin tablosu.

YANGINDAN MAL KAÇIRDILAR

Tekel işçilerinin bir kısmı eylem içinde. Tekel işçilerine kullanılıyorsunuz dedim. Tarih 24 Temmuz 1999.. Tam 500 bin çalışan Ankara'da toplandı. Çıkarılmak istenen SGK'yı protesto için eylem yaptılar. Hükümet bu eylemi duymadı. O hükümet 99 depreminde enkaz altındakilere ulaşamazken, depremden sadece altı gün sonra yangından mal kaçırır gibi yasayı geçirdi. Şimdi o hükümetin ortağı MHP işçinin hakkından bahsediyor.

GELİN 4-C'YE DAHİL OLUN

Tekel işçilerine çağrıda bulunuyorum. Bu işe artık son verin. 8237 işçiden 6294'ü dün itibariyle kendileri için açılan hesaplarda tasarrufta bulundu. Bu adamlar 60 gündür orada eylemde. Maaşları banka hesaplarında... Gelin sözleşmenizi yapın 4-C'ye dahil olun. 4-C'ye müracaat ay sonuna kadar sürecek.

HEPSİ MAAŞLARINI ALIYOR

3 yıldır hiçbir üretim yapılmadan maaşlarını kendilerine ödüyoruz. Acı olan nedir? Alıyorlar ellerine bir simit açı, susuz elli gün geçti deniyor. Yahu yapmayın hepsi maaşlarını alıyorlar. Nerede açlık sefalet.

YOL GEÇEN HANI DEĞİL

4C sürecini daha önce başlattık. Şimdi diyorlar ki ?4C kölelik düzenidir? kusura bakma Türkiye Cumhuriyeti yol geçen hanı değildir. Bir başka konu da öğretmenlik. Dünyanın neresinde her üniversiteyi bitirene iş garantisi veriliyor. Sınavlar yapılıyor sınavda başarılı olanın ataması yapılıyor. Bu sene 40 bin öğretmen ataması yapılacak. Dürüst olalım nerelerden nerelere geldik. Bunlar ülkeye kazandırmaz.

1 MAYIS'I KİM TATİL İLAN ETTİ?

İşçi kardeşlerime sesleniyorum 280 bin geçici işçiyi daimi kadroya aldırdık. Ne oldu ne çabuk unuttunuz? Türk-İş, Hak-İş bilmiyor mu? 13.5 katrilyon nema parasını biz verdik. 3 katrilyon da KEY'de ödeme yaptık. Nasıl olur da işçi duşmanı olarak ilan edersiniz. Ama haksızlık olunca tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyiz. Hani CHP hani MHP? Daha önce neden 1 Mayıs'ı tatil etmediniz? 1 Mayıs'ı biz tatil ilan ettik.

BİR ADIM DAHA OYNAMAZ

Bu ülkenin işsizleri ne kadar benim sorunumsa Tekel işçilerinin de sorunu olmalıdır. ?Ben bunu buldum. Hiç bunu bulamayan işsiz kardeşim de var? demelidir. Artık buradan 1 adım daha oynamaz. Bu iş bitmiştir. Bu eylem istismar aracı haline gelmiştir

AÇILIM SÜRECİ

Biz hiçbir ırkın diğerine üstünlüğünü kabul edemeyiz. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlar başaramayacak. Çanakkale'yi gezmeyenleriniz varsa muhakkkak gidin. Orada şehitlerin isimlerini göreceksiniz. Ta Kars'ından Muş'undan gelip orada şehit olanları göreceksinz. Yetmedi ta Yemen'den Üsküp'ten gelen var. Türk'ü ile Kürdü ile kucak kucağa olduğunu göreceksiniz. Kimse başka bir şey aramasın. Annelerin gözyaşı dinsin diye yola çıktık.