BIST 10.077
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

Bu buluş şarj derdine son verecek!

Daha önce de yaptığı icatlar ile gözaltına alınan mucit yeni icadı ile şarj derdine son vermeye hazırlanıyor.

Abone ol

Samsunlu mucit cep telefonu şarj sıkıntısını çözmek isteyen samsunlu mucit, yürürken cep telefonu şarjı yapan cihaz icat etti.

Elektronik alanda çalışmalar yapan ve daha önce yaptığı icatlar nedeniyle gözaltına alınan ilkokul mezunu Mustafa Yiğit, yeni bir icada imza attı. Telefon şarjı sıkıntısı yaşayan Mustafa Yiğit, bir dinamo ve çeşitli elektronik cihazlarını birleştirilerek ayağa bağlanan aparat yaptı. Mucit, telefonun şarjı bittiği zaman ayağa takılan aparat yürürken dinamoyu hareket ettirmesiyle elektrik üretilmesini sağladı. Sistemle üretilen elektriğin voltajı telefona göre ayarlanarak yürürken şarjı işlemi gerçekleşti .

Dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazından şarjına olanak sağlayan aparat ise portatif şeklinde geliştirilmeyi bekliyor. Sistemi kendi imkanlarıyla bulgunu elektronik malzemelerden yaptığını belirten Yiğit, sistemin şart sıkıntısını ortadan kaldıracağını söyledi. Aparatın ayağa bağlanmasıyla yürüme hareketini enerjiye dönüştürdüğünü ifade den Yiğit, sistemle düşük voltajlı her türlü elektronik cihazların şarjının yapılabileceğini kaydetti.