BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

Saroz'daki dev köpekbalığı şaşırttı!

Çanakkale'de yakalanan dev köpekbalığı ürkütücü görüntüsüne rağmen yaşlı- çocuk herkesin ilgi odağı oldu.

Abone ol

Çanakkale'de Saros Körfezi'nde avlanan balıkçıların ağlarına takılan 2.5 metre uzunluğundaki camgöz cinsi köpek balığı balıkhanede sergilendi. Dev köpekbalığı ürkütücü görüntüsüne rağmen yaşlı- çocuk herkesin ilgi odağı oldu.

Saros Körfezi'nde balıkçıların yakaladığı 2.5 metre uzunluğunda ve 200 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığını açık arttırmada satın alan Kayıkçı Balıkçılık Market işletmecileri, dikkat çekebilmek için balığı gün boyu tezgahlarında sergiledi. Bir tahta parçası sıkıştırılarak ağzı açık halde sergilenen ve bu görüntüsüyle daha da ürkütücü görünen dev köpek balığı, alışveriş için balıkhaneye gelenlerin ilgi odağı oldu. Bazı kişiler cep telefonlarının kameralarıyla köpek balığını görüntüledi. Aileleriyle birlikte gelen çocuklardan bir bölümü ürkütücü görüntüye sahip köpek balığını uzaktan seyretmekle yetinirken, Ege adlı çocuk ise önce balığa dokundu, ardından da "Ben bu balığı canlı canlı yerim" sözleriyle herkesi gülümsetti.

Kayıkçı Balıkçılık Market işletmecisi Dinçer Açıkgöz, Saros'ta sardalya avı sırasında yakalanan köpek balığının Türk mutfağında rağbet görmemesine karşın faydalarını çok fazla olduğunu söyledi. Balığın kilosu 10 liradan Yunanistan'a ihraç edileceğini açıklayan Açıkgöz, "Köpek balığının derisi parfüm imalatında kullanılıyor. Ama daha da önemlisi vücudunda kanser hücresi barındırmadığı için bu hastalıkta kullanıldığı söyleniyor" dedi.