BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  GÜNCEL

Mısır'ı 15 gün önce ilk o bilmişti

NTV Mısır muhabirinin Nuran Milli, olaylarla ilgili 15 gün önce yaptığı değerlendirme doğru çıktı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Mısır olaylarının başladığı 3. gününde "Mısır'da hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyen NTV Mısır muhabiri Nuran Milli haklı çıktı. Bu ülkeyi yakından tanıyan ve sokağın nabzını iyi tutan Milli'nin öngörüsü tuttu.

O günlerde kimse bu kadar açık bir yorumda bulunma cesaretini göstermiyordu. Üstelik 30 yıllık diktatörün protestoculara meydanı boş bırakmayacağını düşününler hiç de az değildi.

Ama o Mısır'ı iyi tanımanın avantajını iyi değerlendirdi. Olayların ilk günlerinde Mısır uzmanlarının kimilerine zorlama yorum olarak gelen bu sözler gerçek oldu. 28 Ocak tarihli yayında ilk büyük cuma gösterisinin akşamında Can Dündar'ın sunduğu ana habere bağlanan Nuran Milli, bakın neler diyordu:

OK YAYDAN ÇIKTI ARTIK

"Ordu şimdilik Mübarek'ten yana görünüyor ama bir saat sonra ya da yarın ne olacağı belli olmaz. Çünkü her şey karışık. Mısır artık hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak. Askeriye siyasetiyle her şeyiyle tamamiyle değişti. Ok yaydan çıktı artık Mısır'da."

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Onulduran  ise bu kanaate itibar etmemişti. Aynı programda söz alan Onulduran. bu görüşte bulunmak için erken olduğunu savunarak, ordu ve polisin Mübarek'in elinde olduğunu iddia etmişti.