BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.518,53
HABER /  GÜNCEL

Bu ağrılar kadınların kabusu!

Özellikle kadınların kabusu olan karın ve kasık ağrıları çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. İşte uzmanından bunun nedenleri..

Abone ol

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Çelik, şiddetli soğuklara maruz kalmanın ve suyla fazla temasın karın ile kasık ağrılarını sıklaştıracağını söyledi.

Çelik, hastanede düzenlediği basın toplantısında, süreklilik gösteren karın-kasık ağrılarının alt karın ön duvarında, sırtın alt kısmında, uyluklarda hissedilen, tıbbi bakıma ihtiyaç duyulacak kadar fiziksel güçsüzlüğe neden olan, 3-6 ay sürebilen ağrılar olduğunu kaydetti.

Karın-kasık ağrılarının kadınların yüzde 20'sinde görüldüğünü ifade eden Çelik, ''Ağrıların nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, eskiden geçirilen enfeksiyonların kronikleşmesi, karın ameliyatları esnasında oluşan sinir zedelenmeleri ve soğuklar sonrası oluşan toplar damar genişlemesi ile ortaya çıkıyor. Şiddetli soğuklara maruz kalmak ve suyla fazla temas etmek de ağrıları sıklaştırır'' dedi.