BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Bu görüntüler kanınızı donduracak!

İstanbul'daki hayvan barınaklarında yaşanan vahşet birer birer ortaya çıkıyor.

Abone ol

İstanbul'daki hayvan barınaklarında yaşanan vahşet birer birer ortaya çıkıyor. Geçen haftalarda Çerkezköy Hayvan Barınağı'nda kısırlaştırılan hayvanlara yapılan işkencenin ardından yeni bir skandal Hasdal Hayvan Barınağı'nda yaşandı.



Lets Adopt adlı gönüllü grup, cuma günü ziyarete gittikleri barınakta kan donduran görüntülerle karşılaştı. Bunun üzerine gizli kamerayla çekim yapan gruptan C. K., hayvanlara yapıldığı iddia edilen işkenceyi Habertürk'e şu şekilde aktardı:

"Toplanıp kısırlaştırma ameliyatına sokulan hayvanların çoğunun zaten

kısırlaştırılmasına gerek yok. Hasta, çok yaşlı veya kötü durumdaki hayvanlar. Onları alıp ameliyat ettikten sonra, eğer hayvan sağlıklıysa alındığı yere bırakılır. Fakat bu hayvanlar ameliyatın hemen sonrasında pislik içindeki yerlere, ormanlara, yaşanmayacak durumdaki bölgelere bırakılılıyor. Üstelik anestezinin etkisi de daha geçmiş olmuyor.

Kısırlaştırma değil, cinayet!
Geçen hafta Çerkezköy Hayvan Barınağı'ndaki köpeklerin durumu da basına yansımıştı. Kısırlaştırılmak için toplanan hayvanlara resmen işkence ediliyordu.

HABER VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu bir katliamdır. Bu şekilde birçok hayvan öldü. Üstelik barınak içinde hayvanlara yapılan muamele, nasıl toplandıkları, ameliyat sonrası küçücük ve pis kutularda yatırıldıkları ortada. Elimizde görüntüler var."

Hasdal Barınağı'nda yaşananları, Türkiye dışında da hayvansever topluluklar izliyor. Dünya çapında gönüllüler arasında yayılan bu kampanya doğrultusunda birçok hayvansever, belediyeyi telefon ve e-mail yağmuruna tuttu.

Sanatçı Tuna Arman'ın da destek verdiği kampanya için barınağa gidenler ise, haberlerin çıkmasının ardından, kapalı kapılarla karşılaşıyor. Belediye'den henüz bir yetkili açıklama yapmazken, kapıların ne zaman açılacağı ve hayvanların akıbetinin ne olacağı ise merak konusu...

İŞTE HASDAL BARINAĞI REZALETİ