BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Devlet önce saldı şimdi arıyor!

Devlet, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 102. maddesi uyarınca serbest bırakılan Hizbullah lideri ve üyelerinden tahliye olanları arıyor

Abone ol

Devlet, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 102. maddesi uyarınca serbest bırakılan Hizbullah lideri ve üyelerinden tahliye olanları arıyor. İmzaya gitmeyen 6 Hizbullahcı için hazırlanan tutanak Yargıtay'a yollandı.

Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye edilen, bugüne kadar imza vermediği belirlenen, aralarında terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 6 sanık hakkında hazırlanan tutanak, Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.

3 Ocak 2011'de Diyarbakır D Tipi Cezaevinden salıverilen terör örgütü Hizbullah ana davasının sanıklarından Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balcı, Abdulkerim Kaya, Mustafa İpek ve Şeyhmus Kinay'ın şimdiye kadar en yakındaki polis veya jandarma karakoluna giderek imza vermediği belirlendi.

İmza vermediği tespit edilen 6 sanıkla ilgili hazırlanan tutanaklar, Cumhuriyet Başsavcılığınca Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.

Savcılık yetkilileri, sanıklar hakkında imza atmadıkları için tutuklama kararı verilip verilmeyeceğinin Yargıtay tarafından değerlendirileceğini ifade etti.