BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul'da devir teslim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifa eden Berhan Şimşek, görevini Nebil İlseven'e devretti.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifa eden Berhan Şimşek, görevini Nebil İlseven'e devretti. Şişhane’deki il binasında gerçekleşen devir teslim töreni sırasında salonu dolduran partililer sık sık Şimşek ve İlseven'i alkışladı.
   
Şişhane’deki il binasında gerçekleşen törende ilk olarak konuşan Berhan Şimşek, devir teslim törenini Kıvırcık Ali’nin cenazesi nedeniyle bugüne ertelediklerini söyledi. “Hayatımda ve hayatınızda çok mutlu günleriniz olmuştur.” diyen Şimşek, “Ben çok mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Önemli olan bir işe başlamak değildir. Önemli olan o işi teslim ederken iç huzurundur. İç mutluluğundur. İl yöneticisi kardeşlerimle, ilçe başkanlarımla, kadın gençlik kolları ve diğer partililerle çalıştık, çabaladık bir şeyler yapmaya çalıştık. Hayatta gerçek şudur bir şey yapanlar hata yapabilir. Bizler bir şeyler yaparken hatalarımız olmuş olabilir. İsteyerek veya istemeyerek, ki kesin istemeyerektir, kırdığımız incittiğimiz arkadaşlarımız oldu ise bir kez daha hepinizin huzurunda kendilerinden özür diliyorum.” şeklinde konuştu.
   
6,5 - 7 aylık il başkanlığı döneminde hızlandırılmış bir zaman dilimi yaşadıklarının altını çizen Şimşek şöyle konuştu: “Bir referandum süreci ve partinin alt yapısının, paradigmalarının temellerinin oluşmasına katkıda bulunduk. Ve bugün o hızlandırılmış nöbeti çok değerli arkadaşım, kardeşim Nebil İlseven başkanıma devredeceğiz. Buradaki amaç kurumsal siyasetlerde kişiler önemli değildir. Önemli olan kurumsal siyasette o kurumun bayrağını daha daha daha daha yukarı taşımaktır. İnanıyorum ki bizden önce emek veren arkadaşlarımız gibi bizim emeğimize ve bizim yolculuğumuza kurumsal siyaset anlayışı içerisinde sayın il başkanım daha büyük katkıda bulunacaktır.”
   
Bu zamana kadar CHP’nin bir çok kademesinde görev yaptığını hatırlatan Şimşek, “Bugün bu görevi, nöbet teslimini değerli il başkanıma teslim ederken sorumluluğumun bitmediğini biliyorum. Ben her zaman Türk halkının ve CHP’nin emrinde olacak bir kardeşiniz bir arkadaşınız ve devrimciyim.” dedi. Konuşmasının ardından Şimşek, alkışlar arasında Nebil İlseven’i kutlayarak elini sıktı.
   
İl başkanlığı görevini devralan İlseven, kendisini İstanbul il örgütünün, CHP’nin en eski yeni yüzü olarak gördüğünü söyleyerek konuşmasına başladı. Kendisini şanslı bir il başkanı olarak gördüğünün altının çizen İlseven, “Görüyorum ki bizler pek çok sorun karşısında zaten teşhislerimizi yapmışız, çözümler konusunda pek çok arkadaşımız kendi bölgelerinde kendi sorumluluk alanlarında önemli çalışmalar başlatmışlar. Ben diyorum ki bize tek sınav kalıyor. O da 130-140 günlerle sayabileceğimiz bir dönemde partimizi İstanbul’da en büyük, en üstün seçim başarısına taşımak olmalı. Bundan sonraki görevimiz bu diye düşünüyorum. Bakıyorum da genel başkanımız da bizlere talimatı bir iktidar artık hedefliyoruz. O iktidarın yolu da İstanbul’dan geçiyor, bizlerin omuzlarında bu sorumluluğun bilinciyle, bu sorumluluğun gereklerinin nasıl yapılacağı konusundaki yaklaşımlarımızla ve organizasyonlarımızla bu işin altından kalkabileceğimize inanıyorum.” dedi.
   
İlseven’in ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, İstanbul’un önemine değindi. İstanbul’un zaptedildiğini öne süren Güneş, “Biz bu kaleyi tekrar kazanmak zorundayız. İki hedefimiz var. Bunlardan birincisi Haziran seçimlerinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da birinci parti olmak. İkincisi ise yerel seçimlerde İstanbul’a artık Atatürk’ün 6 ok bayrağını dikmek istiyoruz.”
   
Konuşmaların ardından eski ve yeni il başkanları basın mensuplarının sorularını yanıtladı.