BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

BTK'dan ihbarweb.org.tr açıklaması

BTK, bir gazetenin ihbarweb.org.tr üzerinden fişleme suçlarına cevap verdi.

Abone ol
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), "ihbarweb.org.tr"  portalının 2010'da kurulduğu, "On-line ihbarda fişleme tartışması" haberinin gerçekleri yansıtmadığı bildirildi. 
 
BTK'dan yapılan açıklamada, Bugün gazetesinde yayınlanan "On-line ihbarda fişleme tartışması" başlıklı haber üzerine açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.
 
BTK Başkanı Tayfun Acarer yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitelerinde kişilik hakları veya özel hayatı ihlal edilen kişilerin izleyeceği yönteme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu anımsatılan açıklamada, şunlara yer verildi: 
 
"ihbarweb.org.tr isimli internet sitesi, 5651 sayılı Yasa'nın 8. maddesi kapsamındaki intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve Atatürk aleyhine işlenen suçların önlenmesine yönelik kurulmuş bir internet sitesidir. 
 
ihbarweb.org.tr  portalı yeni kurulmamış olup 2010'da kurulmuş bir internet portalıdır. Söz konusu gazetede yayınlanan haber gerçekleri yansıtmamaktadır."