BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe saldırı aydınlamadan maçlara çıkmayacak

Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu takım otobüsüne düzenlenen saldırı ile ilgili olarak "Bu olay aydınlatılıncaya kadar maçlara çıkmayacağımızı söyledik" dedi. TFF bu hafta oynanacak kupa ve lig maçlarını yarından itibaren erteledi.

Abone ol

Fenerbahçe, Cumartesi günü takım otobüsüne düzenlenen saldırı aydınlanana dek maçlara çıkmayacağını açıkladı. Bu açıklamadan hemen sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu hafta yarından itibaren oynanacak kupa ve lig maçlarını erteledi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu bugünkü olağanüstü gündemle toplandı. Toplantısı sonrası yöneticilerden Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu bir basın toplantısı düzenledi.

Tolga Deniz Aytöre, "Bu olay aydınlatılıncaya kadar futbol oynama niyetinde değiliz" dedi.

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu da açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kulüpler Birliği toplantısına katılmıyoruz ama Federasyon'la görüşüyoruz. Devamlı bizi arıyorlar. Onunla yetinmedik, sabah 5'te bildiri yayınladık. Bütün yönetim kurulu üyelerimiz, divan kurulu ile aynı kararı aldık. Bizim herhangi bir kişiye gidip onu savunacak durumumuz yok. Türkiye'nin futbolunun veya sporunun beyazı olmamız gerekirken, bize zenci muamelesi yapılıyor. Bize ayrımcılık yapılıyor. Bu ayrımcılık yapılırken, birçok insan kullanılıyor. Biz de bu olay aydınlatılıncaya kadar maçlara çıkmayacağımızı söyledik."

TFF saldırı sonrası daha önce Fenerbahçe'nin Salı günü Mersin İdman Yurdu ile oynayacağı kupa ve Pazartesi günü Bursaspor ile oynayacağı lig maçlarını ertelemişti.

'

Kupa ve lig maçları ertelendi

Bugün ise Türk futbolunun zirvesi bir görüşma maratonuna sahne oldu.

Önce Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Fenerbahçe dışındaki tüm kulüplerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Daha sonra da TFF ve kulüp yetkilileri toplandı.

Toplantılar sonrası TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım Demirören, yarından itibaren kupa ve lig maçlarının ertelendiğini, lig maçları için ertelemenin bir hafta geçerli olduğunu söyledi.

Demirören, sezonu ertelememelerinin nedenini ise "bu olayı gerçekleştiren kişiye ödül vermemek" olarak açıkladı.

TFF Başkanı, "Bir terör olayı yaşanmıştır. Bu Fenerbahçe'ye olduğu gibi Türk futboluna yapılmış bir harekettir. Yaralanan Fenerbahçe şöforüne acil şifa diliyorum. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyorum" dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da bütün kulüpler olarak tek vücut olduklarını söyledi.

TFF'nin almış olduğu kararla kupa maçları 14, 15, 16 Nisan'da; ligde 27. hafta maçları ise 17, 18, 19 Nisan'da oynanacak.

Bir hafta kaydırılan Süper Lig'de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs'ta hafta içi oynanacak.

Süper Lig'de bu sezon daha önce planlandığı gibi 31 Mayıs'ta bitecek.

'Öldürmeye teşebbüsten' soruşturma

Öte yandan, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin olarak "Birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme" suçlarından soruşturma açtı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Rize'den Trabzon Havalimanı'na giden otobüse, muhtemelen av tüfeğiyle ateş edildiği belirtildi.

Açıklamada, araç sürücüsünün geçici doktor raporuna göre hayati tehlikeye maruz kaldığı, halen ise genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

Saldırı ile ilgili olarak internet ortamındaki tehdit mesajları bulunan M.D. isimli şahıs ise gözaltına alındı.