BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Poyrazköy davasında flaş gelişme!

Poyrazköy soruşturmasında Gülseven Yaşer hakkında mahkemenin verdiği arama kararı kaldırıldı.

Abone ol
 "Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında, sanık Gülseven Yaşer hakkında 5 yıldır bulunan yakalama kararı kaldırıldı. 
 
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce celse arasında verilen kararda, sanık Yaşer'in avukatı Hüseyin Buzoğlu'nun, müvekkilinin savunmasının istinabe yoluyla alınması ve hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebiyle mahkemeye dilekçe sunduğu belirtildi. 
 
Mahkemeye dilekçenin yanı sıra sanığın sağlık durumuna ilişkin rapor da sunulduğu aktarılan kararda, Yaşer'in doktorunun "Bayan Yaşer benim hastam olup, bir süreden beri kontrolüm altındadır. Ultrason ve laboratuvar raporlarına göre iyi olmasına karşın, uzun uçak yolculukları yapamaz. Genel sağlığı ve anksiyete endişeleri nedeniyle gözetimim ve sürekli bakımım altında olması gerekmektedir" şeklinde görüş bildirildiği kaydedildi. 
 
Mahkeme, bu kapsamda sanık Yaşer'in savunmasının istinabe suretiyle alınması talebinin kabulüne karar vererek, kapatılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 10 Aralık 2010'da hakkında çıkarılan yakalama emrinin kaldırılmasına hükmetti. 
 
Mahkeme ayrıca, sanık Yaşer'in ABD'deki adresinden istinabe suretiyle savunmasının videokonferans yolu ile alınması için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını kararlaştırdı.