BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  DÜNYA

Brüksel'de bombalı saldırı: 34 ölü 230 yaralı

Avrupa, Fransa'dan sonra bu kez de Brüksel'deki saldırıyla bir kez daha terörün soğuk yüzüyle tanıştı. Türkiye'nin tepkisine rağmen PKK çadırlarını kaldırmayan Brüksel'de art arta 3 bombalı saldırı meydana geldi.

Abone ol

Terör bu kez Avrupa'da Brüksel'i vurdu. Zavantem Havalimanı ile Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen 3 ayrı bombalı saldırıda 34 kişi öldü, 230 kişi de yaralandı. Havalimanında tüm uçuşlar dün durdurulurken, tüm Avrupa'da güvenlik üst düzeye çıkarıldı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırıyla ilgili olarak Belçika polisi, havalimanında görüntülenen 3'üncü saldırganın peşine düştü.

Brüksel'de dün sabah saatlerinde art arda patlayan 3 bomba 34 kişinin ölümüne 170 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yaralılar tedavi altına

alınırken bunlardan bir kısmının hayati tehlikesini koruduğunu, acı bilançonun ise artabileceği belirtildi.

İLK PATLAMA: 14 ÖLÜ 80 YARALI

Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'ndaki çifte saldırıda 14 kişi hayatına kaybetti. İntihar bombacısının gerçekleştirdiği saldırıda 80 yakın kişi de yaralandı.

MAELBEEK METROSUNDA PATLAMA: 20 ÖLÜ

Brüksel'deki ikinci patlama Avrupa Birliği'ne ait kurumlara yakın olan Maelbeek metro istasyonunda gerçekleşti. 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 100 yakın yaralı var. Saldırıda bir Türk vatandaşının da yaralandığı iddia ediliyor.

"SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ" İDDİASI

Terör örgütü IŞİD'e yakınlığıyla bilinen bir haber sitesi, Brüksel'deki saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Metrodaki patlama sonrası saldırıdan yaralı olarak kurtulanlara metro çıkışında müdahale edildi.

AMAQ ajansında yapılan açıklamada, "İslam Devleti militanları salı günü bombalı kemer ve diğer patlayıcılarla Brüksel'de havalimanı ve şehir merkezindeki metro istasyonunda saldırılar gerçekleştirdi" denildi.

BRÜKSEL'DE İNSAN AVI BAŞLADI

Belçika medyası saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceklerinden şüphelenilen kişilerin fotoğrafı yayınlandı. Saldırı öncesini yansıtan güvenlik kamerası görüntülerinde, valizlerini çeken üç erkek görülüyor. Bu kişilerden ikisinin intihar saldırısında öldüğü tahmin ediliyor. Beyaz montlu, siyah şapkalı ve top sakallı şüpheli ise halen kaçıyor.

Belçika polisi, saldırganların kullandığı otomobili de buldu. Şimdi polis Brüksel'de saldırının işbirlikçilerinin peşine düştü. Kentte kelimenin tam anlamıyla insan avı başlatıldı.

ÜÇÜNCÜ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Zaventem Havalimanı Sözcüsü Florence Muls, 2 bombalı saldırının düzenlendiği havaalanında 3'üncü bombanın da etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Muls, 3'üncü bombanın kontrollü şekilde etkisiz kılındığını söyledi.

OPERASYONLARDA PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Belçika Federal Savcılığı, saldırı sonrası Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan baskınlarda çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı, kimyasal madde ve IŞİD bayrağı bulunduğunu açıkladı.

Brüksel'deki saldırı tüm Avrupa'yı sarstı. Fransa'da ünlü Eyfel Kulesi, Belçika'nın renkleriyle ışıklandırıldı.

BAŞBAKAN: BELÇİKA İÇİN KARA BİR GÜN

Saldırı sonrası Belçika Başbakanı Charles Michel'den ilk açıklama geldi. Brüksel'deki saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu söyleyen Başbakan Michel, "Belçika için kara bir gün. Kör ve korkakça bir saldırı" dedi.

"KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ"

"Korktuğumuz başımıza geldi" diyen Başbakan Charles Michel, "Şimdi sakin olmaya ve dayanışmaya ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
Belçika Başbakanı Chales Michel, saldırı sonrası başkent Brüksel'e ilave asker sevk edildiğini de belirtti.

Terör saldırısı sonrası Brüksel'de ölenler için kent meydanında anma törenleri düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı törenlerde, ölenler için mum yakıldı çiçekler konuldu. Bu arada Brüksel'de polisin yoğun güvenlik önlemleri de sürüyor.