BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Şüphelilerin fotoğraflarındaki korkunç detay

Belçika basını ülkeyi kana bulayan saldırganlara ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınladı. Güvenlik kamerası kayıtlarından alınan fotoğraf karesinde saldırganlara ilişkin bir de detay yer alıyor.

Abone ol

BELÇİKA'yı kanaya bulayan saldırıyla ilgili şüphelilerin fotoğrafları yayınlandı. Saldırının hemen öncesi güvenlik kameralarından alınan fotoğraflarda, üç kişi valizleriyle hareket halinde görülüyor.

Belçika medyası saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceklerinden şüphelenilen kişilerin fotoğrafı yayınlandı. Saldırı öncesini yansıtan güvenlik kamerası görüntülerinde, valizlerini çeken üç erkek görülüyor.Söz konusu görüntü, ilk olarak Belçika'nın köklü gazetelerinden Dernière Heure'nin internet sitesinde yayımlandı.

ELLERİNDE MEKANİZMA GİZLİ

Gazete, görüntüdeki kişilerden ikisinin birer elinde siyah eldiven olmasına dikkat çekti. Eldivenlerin içinde bombaları patlatmak için kullanılan tetikleyicilerin olduğu düşünülüyor.

Soldaki iki kişinin kendini havaya uçurduğu, üçüncü kişinin ise halen polis tarafından arandığı öne sürülüyor.

RUSLARDAN FLAŞ İDDİA

Öte yandan, Rus Pravda gazetesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'i kana bulayan terör saldırılarıyla ilgili önemli bir iddiaya verdi. Buna göre; Rus özel servisi, Belçikalı yetkilileri muhtemel bir terör saldırısına karşı uyardı.

Haberde, Rus istihbaratının IŞİD üyesi olan Belaruslu kardeşler İvan ve Aleksey Dovbaş ile Marat Yunusov'un geçtiğimiz Şubat ayında Belçika'ya gittikleri bilgisini yetkililerle paylaştığı aktarıldı. LifeNews'ün haberinde, 27 yaşındaki Aleksey'in, İslam dinine geçerek, radikallerle iletişim kurduğu belirtildi. 23 yaşındaki küçük kardeşi İvan'ın da radikal hareketlerle bağlantısı olduğu öne sürüldü.

Güvenlik yetkililerine göre; kardeşler Suriye'de IŞİD'e katıldı ve Brüksele'e geçmeden önce burada özel eğitim aldı.