BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na sert çıkış

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Paris'te, Brüksel’de patlayan bombalardan AK Parti'yi sorumlu tutmasını şaşkınlıkla izlediğini belirtti.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Tüm dünyanın küresel terörizmle mücadele verdiği bir dönemde terörün sorumlusu olarak bir iktidar partisini işaret etmek, Kılıçdaroğlu’nun dış politika ve terör konusundaki cehaletini, değilse başka bir kastını ortaya koymaktadır" dedi.

Terör sorunu nedeniyle on yıllardır çeşitli devletlerin çeşitli örgütlerle mücadele ettiğine dikkati çeken Çakır, "Günümüzde uluslararası bir karakter kazanmış olan bu sorunun müsebbibi olarak AK Parti ve hükümeti işaret etmesi, zavallı ve karışık bir aklın ürünüdür" diye konuştu.

Çakır, şunları söyledi:

"Bugün doğudan batıya terörizmle mücadelede birlik ve beraberlik şuuru ile kenetlenen devletler, sorunun çözümü için mücadele ederken, biz kendi içimizdeki zavallıları şaşkınlıkla izliyoruz. AK Parti'ye her fırsatta saldırıyı alışkanlık haline getirmiş bu çarpık zihniyetin; tüm dünyanın Brüksel’de yaşanan terör olaylarını kınadığı bir günde, kendi ülkesini hedef göstermesi izahı mümkün bir durum değildir.

Bir siyasi parti liderinin, ehemmiyet ve hassasiyet arz eden ve masumların katledildiği terör konusunda, henüz failleri bile belli olmamışken kendi ülkesini hedef göstermesi devlet adabıyla da devlet adamlığıyla da bağdaşmamaktadır."