BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Taşerona kadroda son durum hangi işçileri kapsıyor?

Taşerona kadroda son dakika haberlerini Başbakan Davutoğlu verdi. Taşerona kadro kimlere verilecek şartları nedir son durum nedir? Taşerona kadroda işçiler asıl ve yedek işçi ayrımı olacak mı?

Abone ol

Taşerona kadroda son dakika haberlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Taşeron asıl işçi kadro için son durum ne taşerona kadro kimleri kapsıyor ve taşeron işçilerin tamamı kadroya alınacak mı? Bu soruların yanıtını Başbakan Davutoğlu verdi. Son duruma göre taşerona asıl , yardımcı işçi ayrımı yapılmadan kadro verilecek.

Taşerona kadroda son dakika haberleri AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na geldi. Davutoğlu, kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıkladı. Davutoğlu, 'asıl işçi yardımcı işçi ayrımı yok' dedi.

TAŞERONA KADRODA SON DURUM

Taşerona kadroda son durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında açıkladı. Taşerona kadro çıktı.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah.

Söz konusu çalışanlarımız, özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. Bu süre içerisinde herhangi bir suistimale izin vermeyeceğiz.”

TAŞERONA KADRO KİMLERE VERİLECEK AYRIM VAR MI?

Taşerona kadro kimleri kapsıyor bir sınırlama olacak mı? Bu sorunun yanıtı asıl ya da yedek işçi farketmeden tüm taşeronları kapsayacağı şeklinde oldu.

Taşerona kadro düzenlemesinde asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak.

Sözkonusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağı belirtildi.

Kadroya alınan tüm işçilerin, diğer işçilere tanınan tüm özlük haklardan yararlanacağı ifade edildi.