BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Belçika'daki saldırıyı o örgüt üstlendi!

Belçika'da 20 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıyı IŞİD üstlendi. Bu arada Belçika televizyonu VTM, saldırganların yanında bir silah ve intihar yeleği bulunduğunu açıkladı.

Abone ol

Belçika'da onlarca kişinin öldüğü kanlı saldırıyı IŞİD üstlendi. Belçika Federal Savcısı, Brüksel Havalimanı'ndaki patlamanın intihar saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıklarken, Belçika televizyonu VTM, havalimanında ölen saldırganın yanında kalaşnikof ile patlamamış bir intihar yeleği bulunuduğunu aktardı.

Brüksel'de uluslararası havalimanındaki saldırının ardından Brüksel'deki Maelbeek metro istasyonunda da bomba patladı. Brüksel Belediye Başkanı, bu patlamada ise 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 106 kişinin de yaralandığını bildirdi. Kentteki tüm otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu.

"EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Halka "Evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapıldı. IŞID'e yakın Mısır merkezli haber ajansı Emek, dünyayı dehşete düşüren saldırıyı IŞİD terör örgütünün üstlendiğini duyurdu. Saldırılar nedeniyle Belçika'da üç gün ulusal yas ilan edildi.

SAVCILIK AÇIKLADI: İNTİHAR SALDIRISI

Belçika Federal Savcısı, Brüksel Havalimanı'ndaki patlamanın intihar saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıkladı. Savcılık, gazetecilere, soruşturmaya zarar vermemek için, Brüksel'deki saldırılara ilişkin bilgileri paylaşmaktan kaçınmaları uyarısında bulundu.

Belçika televizyonu VTM, havalimanında ölen saldırganın yanında kalaşnikof ile patlamamış bir intihar yeleği bulunuduğunu aktardı. Ayrıca bomba imha ekibinin Brüksel Üniversitesi'nde şüpheli bir paketi incelediği belirtildi.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD terör örgütü ile bağlantılı Emek haber ajansında yeralan haberde, "IŞİD savaşçıları bugün patlayıcıkemerler ve cihazlarla Belçika'nın başkenti Brüksel'de birhavalimanı ve merkezdeki metro istasyonunu hedef aldı" dedi.