BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  GÜNCEL

Brüksel'de yeni şok! Kimyasal madde bulundu!

Belçika polisi, Brüksel'de Türk mahallesi olarak bilinen Schaerbeek'te bir eve baskın düzenledi. Baskında IŞİD bayrağı, kimyasal madde ve çivilerle güçlendirilmiş patlayıcı bulunduğunu açıklandı.

Abone ol

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Salı sabah saatlerinde havalimanı ve metro istasyonuna gerçekleştirilen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan sonra, polis aramalara başladı.

Aramalar kapsamında polis ekipleri kentin Türk mahallesi olarak bilinen Schaerbeek bölgesinde bir eve baskın düzenledi. Belçika Federal Savcılığı, baskın gerçekleştirilen evde Irak Şam İslâm Devleti (IŞİD) bayrağı, kimyasal madde ve çivilerle güçlendirilmiş patlayıcı ele geçirildiğini açıkladı.

Savcılığın yazılı açıklamasında, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen 3 terör saldırısından sonra, tüm ülke çapında polisin birçok yerde arama gerçekleştirdiği belirtildi. Bunlardan birinin de Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Schaerbeek'te çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı, kimyasal madde ve DAEŞ bayrağı bulundu" denildi.