BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.506,89
HABER /  DÜNYA

Breivik'i Ergenekoncular mı etkiledi!

İslam düşmanı Norveç canisi Breivik'in Türkiye ziyaretinde kimlerle görüştüğüyle ilgili komplo teorileri oluşmaya başladı

Abone ol

76 kişinin ölümüne neden olan Norveç canisi Anders Behring Breivik'in katliamdan önce yayınladığı İslam düşmanlığını gösteren manifestosuna dair yorumlara bir yenisi daha eklendi.

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce Türkiye'ye geldiği de ortaya çıkan Breivik'in manifestosundaki Türkiye ile ilgili sözlerine dikkat çekerek, "Bu Breivik, Türkiye'ye de geldiğine göre, acaba laiklik konusunda felaket tellallığı yapan bazılarıyla mı görüştü?" diye sordu.

"Norveçli cani, Türkiye'de kimlerle görüştü?" başlıklı bir yazı kaleme alan Gülerce önce Breivik'in cinayetlerden önce internet aracılığı ile gönderdiği manifestoda Türkiye'den bahsettiği şu satırları sıraladı:

"Erdoğan'ın Türkiye'yi tekrar İslamlaştırma çabaları şeriatla idare edilecek, cihatla Avrupa'nın tam kalbine kurulacak ülkenin, Osmanlı geçmişine dönüşü ile tamamen tutarlıdır. Menderes hükümeti oy uğruna Müslümanların dinî hissiyatına oynamış; tarikatlara tekrar müsaade etmiş ve cami inşaatlarına hız vermiştir. 'Atatürk yaklaşımı' başarısız olmuştur. Türkiye, 1923'ten sonra ordunun gücüyle laikliğe geçmiş, fakat 70-80 yıl sonra 'şeriat' geri gelmiştir."

Brevik'in manifestosundaki değerlendirmeler için, "Bu çarpık tespitler bize hiç yabancı değil" diyen Gülerce ilginç bir kuşkuyu dile getirerek şunları yazdı:

"Bu Breivik, Türkiye'ye de geldiğine göre, acaba laiklik konusunda felaket tellallığı yapan bazılarıyla mı görüştü? Komplo teorisi peşinde koşmayalım da, şu "Tapınak Şövalyeleri" meselesi, İtalya'da Gladyo'nun beyin takımının P2 Mason locası olması falan, bizde de bazı irtibatları, ister istemez çağrıştırıyor. Meselenin bir de bu tarafı var..."