BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.400,28
HABER /  GÜNCEL

Parlamento oğul Murdoch'u tekrar sorgulayabilir

İngiltere'de telekulak skandalıyla ilgili olarak parlamento komitesinin sorularını yanıtlayan Rupert Murdoch'un oğlu James'in ifadesini çelişkili bulanlar var.

Abone ol

İngiltere parlamentosunda ifade veren baba ve oğul Murdoch'lardan oğul James Murdoch, telekulak skandalını soruşturan komitenin huzuruna tekrar çağrılabilir.

Kültür, medya ve spor komitesinin başkanı, İşçi Partili milletvekili Tom Watson, İngiltere'de çok sayıda kişinin telefonunu dinlediği anlaşılan Murdoch grubuna bağlı News of the World gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Colin Myler'ın ve gazetenin hukuki işlerine bakan eski yöneticisi Tom Crone'un da parlamentoya ifade vermeye çağrılmasını istediğini açıkladı.

News of the World, telekulak skandalının patlak vermesi ardından kapatılmıştı.

İngiltre'de Murdoch'a bağlı medya kuruluşlarını çatısı altında toplayan News International şirketinin başında bulunan James Murdoch, babası Rupert Murdoch'la birlikte komitenin sorularını yanıtlarken, News of the World gazetesinde telefon dinlemenin münferit birkaç vakadan daha geniş biçimde uygulandığına dikkat çeken bir e-postadan haberdar olmadığını söylemişti.

James Murdoch, telefon dinleme vakalarının kendi başına buyruk bir muhabirle sınırlı olduğunu sandığını savunuyor.

Komiteye verdiği ifadede James Murdoch, 2008 yılında telefonu dinlenen Profesyonel Futbolcular Birliği Başkanı Gordon Taylor'a 600 bin sterlin tazminat ödeme kararını onayladığı dönemde, ''Neville için'' başlığını taşıyan bir e-postanın kendisine gönderildiğinden haberdar olmadığını söylemişti.

Fakat gazetenin iki eski yöneticisi Colin Myler ve Tom Crone, ortak bir açıklama yayınlayarak, James Murdoch'u kilit önemdeki e-postadan haberdar ettiklerini kaydettiler.

Sözkonusu e-postada News of the World gazetesinin baş muhabiri Neville Thurlbeck'in adının da telekulak usulsüzlüklerine karıştığının yazılı olduğu bildiriliyor.

Bundan önce 2007 yılında kraliyet haberlerinden sorumlu gazeteci Clive Goodman ve özel detektif Glenn Mulcaire, Kraliyet ailesinin telefonlarını dinledikleri gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmışlardı.