BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL

3 kuvvet komutanı emekli mi olacak?

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, 2013'te görevini devredecek. Bu yıl YAŞ toplantısında ise 3 kuvvet komutanının emekli edilmesi bekleniyor.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu, kuvvet komutanlığına 1 yıl önce atanmasına rağmen yaş haddini doldurması nedeniyle emekli olacak.

Org. Ceylanoğlu'nun emekliliğinin ardından Ağustos'ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel atanacak.

Org. Koşaner'den sonra 2013'te Genelkurmay Başkanı olması beklenen Org. Özel, 2017'ye kadar bu görevde kalacak.

Geçen yıl Org. Özel'in Genelkurmay Başkanlığı yolununun kesilmek istenmemesi nedeniyle Org. Ceylanoğlu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştı. Hükümet'in de sıcak baktığı Org. Özel'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kuvvet komutanlığında görev süresi 2 yıl olduğu için Org. Özel bu görevde 2 yıl kaldıktan sonra Genelkurmay Başkanı olacak. Org. Özel'in boşalttığı Jandarma Genel Komutanlığı koltuğuna ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. Bekir Kalyoncu'nun atanması bekleniyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Eşref Uğur Yiğit de bu yıl yaş haddini doldurduğu için emekliye ayrılacak. Ora. Yiğit ayrıca or rütbesinde 4 yılını ve kuvvet komutanlığında 2. yılını da doldurdu.

2 yıl önce Hava Kuvvetleri komutanı Org. Hasan Aksay da, teammüllere göre or rütbesinde 4 yılını doldurduğu için emekliye ayrılacak.