BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İran sınırında Türk askeri öldürüldü iddiası!

İran'in Kandil'i işgal hareketine Türkiye'nin de destek verdiği yönündeki iddialara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Operasyona katılan bir korucu, 'PJAK ile çıkan çatışmalarda 5 Türk askeri öldü, cenazeleri gördüm' dediği ileir sürüldü.

GÖĞÜSLERİNDE TÜRK BAYRAĞI VARDI

ANF'ye konuşan Süleyman Cahide adlı korucu, Şaho ve Hewraman bölgesindeki operasyonlarda yer aldığını belirtti ve gördüklerini şöyle anlattı;

"Gire Şeytan köyüne göğüslerinde Türk bayrağı olan 5 cenaze getirdiler. Göğüs ve kafalarında kurşun izleri vardı. Bu cenazeleri donmuş et taşıyan kamyonlarla götürdüler"

BİRLİKTE OPERASYONA ÇIKTILAR İDDİASI

Türk ve İran askerlerinin birlikte operasyona çıktığını iddia eden korucu Cahide, Türkiye'nin İran'a silah taşıdığını da söyledi;

"Dört İran kamyonu içerisinde Türkiye'ye ait çok sayıda kalaşnikof mermisi ve 120'lik topları Gire Şeytan köyüne getirdiler. Cephane içerisinde obüsler ve çok sayıda Türk silahı da vardı"

SESSİZ KALMAYIN!

İran'ın PJAK'a karşı yaptığı perasyona tepki gösteren Şeyh Ubedullah Nehri'nin torunu Şeyh İsmail Nehri, "Onların amacı Kürdü Kürde kırdırtmadır. Buna karşı ulusal tutum alma günüdür. Kimin elinden ne geliyorsa onu yapmalıdır" diyerek Kürtleri ortak tutum almaya çağırdı.