BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gizemli paranın sırrı çözüldü

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bir süredir ekonomi gündemini meşgul eden 'gizemli para'nın kaynağını açıkladı

Abone ol

Bir süredir ekonomi gündemini meşgul eden 'gizemli para'yla ilgili sır perdesi AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin açıklamalarıyla kalktı.

Canikli, yabancıların cari açığı risk olarak görmediğini, Türkiye'ye güvendiğini vurgulayarak, 'Yabancı yatırımcı, şu anda para getirmeye devam ediyor' dedi

Yabancı yatırımcının bile risk görmediğini savunan Canikli, Başbakan Erdoğan'ın "TL'nin değer kaybı ya da değer kazanması açısından orta yolun bulunacağını" yönündeki sözlerini şöyle açıkladı:

KRİZ TARTIŞMALARININ ANLAMI YOK

"Dövizde dalgalanma olur. Bunun ne kadar olacağını hiç kimse öncesinden tahmin edemez. Dalgalı kurda, kur aşağı gider, yukarı çıkar. Piyasa hareketleri içinde bu olur. Yönlendirilemez. Bugünden kurun geleceği ile ilgili öngörüde bulunmak mümkün değil. Bunu tahmin edememek, Merkez Bankası Başkanı için de Ekonomi Bakanı için de geçerlidir. Elbette zaman zaman spekülatif ataklar olabilir. Altın için, gümüş için söyleniyor. Ama 'bizim piyasalardaki son gelişmeler spekülasyon sonucudur' demek doğru değildir. 'Kriz geldi-gitti', bu tip tartışmaların anlamı yok. Yani TL'nin değer kazanması ne kadar piyasa hareketi ise değer kaybetmesi de o kadar piyasa hareketidir. Para getirmeye devam ediyorlar.

RİSK YOK DİYEMEYİZ

Elbette hiç risk olmadığını söylemiyoruz. Ama cari açık finansmanında sorun yok. Şu anda insanlar para getirmeye devam ediyorlar. Çünkü Türkiye'de kriz riski görmüyorlar. Gelen yatırımcı, Türk ekonomisine güveniyor. Daha önce Türk ekonomisi Marmara Denizi'nde yüzen bir taka idi. Şimdi dalgalı okyanusta yüzen koca bir gemi. Elbette riskler kadar fırsatlar da büyük."