BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet yazarı mesleğine nokta koydu

Hürriyet gazetesinin en kıdemli yazarlarından Ferai Tınç mesleği bıraktığını açıkladı.

Abone ol

Hürriyet gazetesinin 28 yıllık yazarı Ferai Tınç mesleğine noktayı koydu. Cezaevindeki tutuklu gazetecileri hatırlatarak "Hevesim kaçtı" diyen Tınç, AK Parti'nin üçüncü dönem iktidarı için "Ustalık dönemimiz olacak" diyen Başbakan Erdoğan'a da bir göndermede bulundu:

Tınç, "
Ustalık bana göre değil. Her şeyin tekrarlandığını sanarak yaşamak yerine, acemisi olduğum şeylerin heyecanını yaşayacağım bir çıraklık dönemine yelken açıyorum, izninizle, ayrılıyorum." dedi.

"Bana müsaade" başlığıyla mesleğe noktayı koyduğunu yazan Tınç, "Yazılarıma son veriyor ve mesleğe başladığım Hürriyet Gazetesi ile 28 yıllık beraberliği noktalıyorum. Karar tamamen bana ait" dedi.

Gazetecilik yaptığı uzun dönemle ilgili bu mesleği nasıl sevdiğini anlatan çeşitli notlar aktaran Tınç, "Evet 28 yıllık beraberliği noktalıyorum. Karar ani olmadı ve başka herhangi bir yere de gitmiyorum. Hevesim kaçtı. Bir yıldan beri üzerinde düşündüğüm, hazırlık yaptığım ve olgunlaştırdığım bir karar" dedi.

Ancak Tınç'ın hevesini kaçıran son günlerin öne çıkan tartışması basın özgürlüğü. "Hevesimin kaçması normal değil mi?" diyen Tınç şunları yazdı:

"Düşünce ve ifade özgürlüğünün her zaman kısıtlı olduğu bir ülkede gazetecilik de insanı hızla kalıplara sokar. İktidar yandaşı görüşlerin olduğu gibi. Muhalefetin bütün renklerinin de kendi kalıpları vardır Bozulmuşluğun da. Onu yeni ve pırıltılı tek gerçek olarak sunmanın da. Gerçeği ortaya çıkartma koşusu olan bu meslekte ise kalıpları kırarak yürümek güzeldir. Yeni şeyleri yeni bir dille söyleyebilmek ve bunu paylaşmak. 

Yaptıkları haberler yüzünden ya da düşüncelerini yazdıkları için cezaevinde tutuklu bulunan sosyalist, Kürt. milliyetçi, islamcı basından gazetecilerin sayılarının azalacak yerde gittikçe arttığı bir ortamda, basın özgürlüğüne yönelik müdahalelerin birçok gazeteci tarafından bile "olağan" karşılandığı bir iklimde, tek işleri gazetecilik olanların heveslerinin kaçması olağan bir sonuç değil midir?"

USTA DEĞİL ÇIRAK OLACAK!

Tınç yazısını AK Parti'nin üçüncü dönem iktidarı için "Ustalık dönemimiz olacak" diyen Başbakan Erdoğan'a bir gönderme ile bitirdi. Tınç, "Tabii ki basın özgürlüğü için çalışmaya devam edeceğim. Eşitlikler temelinde özgürlük ve demokrasi yolundaki yolculuğum sürecek Ama bana müsaade sevgili okuyucularım, arkadaşlarım. Ustalık bana göre değil. Her şeyin tekrarlandığını sanarak yaşamak yerine, acemisi olduğum şeylerin heyecanını yaşayacağım bir çıraklık dönemine yelken açıyorum, izninizle, ayrılıyorum" sözleriyle veda etti.