BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Emenike'nin satılması için üç neden

Büyük ümitlerle alınan Emenike'nin Rus takımına satılması soğuk duş etkisi yarattı

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Emanuel Emenike’yi 10 milyon Euro bedelle Rusya’nın Spartak Moskova Kulübü’ne sattı. Bu haber, gündeme bomba gibi düştü. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir kulübün yeni transfer ettiği bir golcüyü satmasının arkasında üç neden sıralandı.

LİGDEN DÜŞECEKSE MALİYETLER KISILMALI

Fenerbahçe eğer ligden düşerse 60 milyon TL’lik TV gelirinden ve en az 20 milyon Euro’luk Şampiyonlar Ligi gelirinden olacak. Bu da yaklaşık 100 milyon TL’lik bir rakama denk düşüyor. Futbolculara ödenecek olan yıllık yaklaşık 40 milyon Euro (85 milyon TL) paranın ödenmesini zorlaştıracak. Bu şartlar altında zorlanacak olan F.Bahçe’de yüksek bedelli oyuncular elden çıkarılabilir.

2- UEFA KRİTERLERİ

Borsada futbol şubesi ile Sportif AŞ’yi birleştiren F.Bahçe, artık amatör şubelere yeterli kaynak ayıramayacak. Bu da sarı lacivertlilerin amatör branşlarda küçülmesine neden olacak. Yatırım kısılacak. Sadece sponsorlar desteği olan branşlarda zirve mücadelesi verilecek.

3- NAKİT SIKINTISI

Her ay futbolcularına yaklaşık 3 milyon Euro ödeme yapmak zorunda olan sarı lacivertliler, bunun yanı sıra transfer edilen oyuncuların bonservislerinin taksitlerini de her ay ödemek zorunda. Toplamda bu rakamlar çok yüksek meblağlara ulaşıyor. Bu nedenle şu an kulüpte ciddi bir nakit sıkıntısı yaşanıyor.

EMENİKE: BİR DAHA TÜRKİYE'YE DÖNMEM

ŞİKE soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve ardından F.Bahçe’den Rusya’nın Spartak Moskova takımına transfer olan Emmanuel Emenike, “Türkiye’ye bir daha dönmeyi düşünmüyorum” dedi. Önce teknik direktör Aykut Kocaman’la görüşüp vedalaşan ardından FB TV’ye konuşan Emenike, ayrılık isteğinin kendisinden geldiğini ifade etti.

BENİ BİTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Dün gece sevgilisiyle birlikte THY’ye ait bir uçakla Doha aktarmalı Lagos’a giden Nijeryalı golcü, havaalanında soruları yanıtlarken, “Burada hak etmediğim şeyler yaşadım. Bazıları kariyerimi bitirmeye çalıştı. Önce yaşımla ilgili haberler çıktı. Daha sonra polis beni 4 gün gözaltında tuttu. Oysa ellerinde kanıt yoktu. Bunlar hayatımda hiç yaşamadığım şeylerdi. Gözaltı sürecinin ardından ayrılma kararı aldım. Türkiye’ye bir daha
dönmeyi düşünmüyorum” dedi.