BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.393,94
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya nefes aldırılmıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerilim yeniden tırmandı. PKK'ya karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölge son zamanlarda oldukça hareketli günler yaşıyor.

Abone ol

PKK terör örgütünün son günlerde eylemlerini artırması üzerine Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli kırsalında hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyonlar kapsamında çok sayıda PKK’lı teröristin öldürüldüğü belirtilirken, 4 askerin şehit olduğu öne sürülüyor.

Güvenlik güçleri, Irak’tan Türkiye’ye sızarak özellikle Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli kırsalında üslenmeye çalışan PKK’lı teröristlere karşı 2 gün önce geniş çaplı bir operasyon başlattı. PKK’lı teröristlerin son günlerde terör eylemlerini tırmandırması üzerine başlatılan operasyon hava destekli olarak sürüyor. Başta Lice 2’nci İç Güvenlik Piyade Tugayı’na bağlı birlikler, Bingöl ve Tunceli’deki askerler, özel timler ve korucuların katıldığı operasyonlar; Diyarbakır’ın Kulp, Lice ve Dicle, Bingöl’ün Genç ile Tunceli’nin Hozat, Çemişkezek, Pertek ilçeleri kırsalında devam ediyor. Lice’de bulunan 2’nci İç Güvenlik Piyade Tugayı’na bağlı birlikler ve korucuların katıldığı operasyon kapsamında, Genç, Kulp ve Lice ilçeleri arasında bulunan PKK’lıların yuvalandığı ‘Ape Musa’ ve ‘Şehit Remzi’ kampları adını verdikleri bölgelere havadan bomba yağdırıldı. Dağlık ve sarp kayalıklarla kaplı bölgelere cuma gecesi Skorsky helikopterleriyle askerler indirildi ve verilen koordinatlarla cumartesi günü sabahın erken saatlerinden itibaren havadan Kobra helikopterleri ve Diyarbakır 2’nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan kalkan savaş uçakları bombardımana başladı. Bomba seslerinin Lice ilçe merkezinden de duyulduğu belirtiliyor. Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyon kapsamında Hendik, Hegadere, Çavtepe, Keltepe, Koztepe, Şeytan Kayalıkları ve Hidif adlı bölgelerin tamamen teröristlerden temizlendiği, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonun devam ettiği kaydediliyor. Öte yandan PKK terör örgütünün web sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede süren operasyon kapsamında 4 askerin şehit edildiği ileri sürülüyor. Sitede çok sayıda teröristin öldürüldüğü de duyuruluyor. Bölgede 5-10 bin askerin konuşlandırıldığı da sitede yer alan bilgiler arasında.

Bu arada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son 3 ayda terör örgütü PKK militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 24 asker şehit oldu.

Haber : Mehmet Gökçe
Kaynak :