BIST 10.171
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Milliyet'ten sorumlu gazetecilik

Milliyet Gazetesi, sorumluluk örneği gösterdi. Daha önce Güler Kömürcü'yle ilgili yapılan haberin hata olduğunu kabul etti. Kömürcü bu olayı değerlendirdi.

Abone ol Milliyet Gazetesi'ne manşet olan Güler Kömürcü, "Meraklısına; AÇIKLAMA" isimli yazısında. Milliyet'in kendisinden özür dilediğini ve sorumluluğunu kabul ettiğini yazdı.

Yazı : Güler Kömürcü
Kaynak :
www.aksam.com.tr

Meraklısına... Şahsımla ilgili yapılan 'manşetlik' ayıba karşılık dünkü Milliyet gazetesinin Ombudsmanı Derya Sazak'ın köşesinde, yayın yönetmeni Sedat ERGİN 'hata yaptığını itiraf ederek, sorumluluğun kendisinde olduğu' açıklamasını yapmıştır. Ayrıca aynı köşeye, avukatı Muhittin Beyaz aracılığıyla gönderdiği açıklamada Sedat Peker de şöyle demektedir:


'Konuşmalarda bahsi geçen hanımefendi, insan olarak saygı duyduğum bir kişidir. Haksızlığa uğradığım birçok konuda 'şiddete başvurmayı düşündüğümde telefon konuşmalarıyla bana engel olmaya' gayret göstermiştir. Normal bir hayat yaşayıp normal bir toplumun parçası olabilmem adına şahsımı cesaretlendirici konuşmalar yapmıştır.


Sizlerin de takdir edeceği gibi, yaşadığımız çağda bu tip insanların bulunması pek mümkün değildir. Şu an olduğu gibi, yaşadığım sürece de kendisine minnet duygularım devam edecektir. İyilik yapmak adına bana söylediği şeyleri dinleyerek normal hayatın parçası olmak gayretinde oldum. Ama kendisi dostluk adına şahsı için yaptığım uyarıları dinlememiş, dünyayı yöneten küçük azınlıkların tabi faaliyetlerine devamlı çomak sokarak yeldeğirmenlerine savaş açmıştır.


Bana zarar vermek için kendisi kullanılmıştır. Ya da kendisine zarar vermek için ben mi kullanıldım? Ya da her ikimize birden mi zarar verilmek istendi? Bunun takdirini sizlere bırakıyorum.'