BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan Sözcü'ye cevap

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümetin PKK ile pazarlık masasına oturduğunu iddia edehn Sözcü gazetesine cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sözcü gazetesini iftira atmakla suçladı. KCK tutuklularının tahliye edece düzenlemenin hazırlandığını yazan gazeteye tepki gösteren Bozdağ, yargı paketinin İmralı sürecinden 6 ay önce Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldiğini söyledi.

STV Haber'in canlı yayınına katılan Bozdağ, İmralı sürecinde ana hedefin terörün bitirilmesi olduğunu belirtti. Öcalan'ın çağrısıyla PKK'nın silah bırakıp bırakmayacağı sorusuna Bozdağ, şu cevabı verdi:

SÜRECİ KENDİ İÇİNDEKİ DİNAMİKLERİ BELİRLEYECEK

"Onu göreceğiz. Silahları bırakması zaman içerisinde olacak işler. Süreç içinde oratay çıkacak gelişmeler bize fikir verecektir. Sürecin kendi içindeki dinamikleri daha etkili olacağı kanaatindeyim. Sürecin işletilmesinden yanayız.

Şehitlerimizin anaları bizden terörü bitirin istiyor, analar ağlamasın diyor. Bizim talebimiz milletin bu talebini hayata geçirmektir. Bitir de nasıl bitirirsen bitir. Sonuçlar ortaya çıkmaran şöyle olacak değerlendirmesi yaptığınızda beklenti yükseliyor ve hayal kırıklığı çıkabilir. Ana hedef terörün bitirilmesidir. "

İKTİDARI YIPRATMA GAYRETİ

Terör örgütü PKK ile hükümetin pazarlık yaptığını iddia eden Sözcü'ye cevap veren Bozdağ, şunları söyledi:

"Malum gazetenin iftira manşetleriden bazıları bu. İktidarı yıpratma gayreti var. 4. Yargı paketinin gündeme getirilmesi 6 ay önce bakanlar kuruluna geldi. Zaman geçtikten sonra ikinci kez müzakere yapıldı. İmralı sürecinin konuşulmadığı bir dönemde altı ay önce başlamış bir çalışmadır. Bu çalışmayı bu süreçle irtibatlandırmak çarpıtmattan başka bir şey değil."