BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ: Adil Öksüz infaz edilmiş olabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün kilit ismi Adil Öksüz konusunda açıklama yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün Adil Öksüz'ün çok şey bildiği için FETÖ tarafından infaz edilmiş olabileceğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ABD'den gönderilen maili soran Bozdağ, CHP liderinin 15 Temmuz ile ilgili sözlerine ise tepki gösterdi.

Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, FETÖ'nün iki numaralı zanlısı Adil Öksüz'ün nerede olduğuna ilişkin kendi elinde bir delil olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"İki ihtimal var; ya Fetullahçı Terör Örgütü çok şey bildiği için bunu infaz etmiş olabilir, ben bunu zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Diğer ihtimal ise bunun bir yerde birileri tarafından saklandığıdır. Ben hala bu kanaatimi muhafaza ediyorum.

ÖKSÜZ'ÜN ABD KONSOLOSLUĞUNDAN ARANMASI

Gerçekten bu ABD Büyükelçiliğinin bu rutin bir uygulamasıdır. Biz bu uygulamayı farklı değerlendirmişiz' deriz, özür dilemekten de çekinmeyiz. Ben o yüzden bir kere daha buradan çağrı yapıyorum; siz açıklayın o isimleri ben de Adalet Bakanı olarak özür dileyeyim.

"BİR YERE HALA SAKLANDIĞINI, KAÇMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

İstihbarat örgütümüz, güvenlik birimlerimiz hepsi bu meselenin üzerinde. Bütün  Türkiye ve Türk devleti imkan ve kabiliyetiyle bunu arıyor. Bu kadar bilinir hale geldikten sonra böyle birinin hareket halinde bir yerden bir yere intikali ve oradan oraya gitmesi kolay bir iş değil. 

KILIÇDAROĞLU'NA O MAİLLLERİ SORDU

Benim bildiğim Amerika’dan gelen mailler var. Başka bir yerlerden gelen bir şeyler varsa açıklasın. Ama açıklamıyor. O zaman çıkacaksın, namuslu, dürüst, ahlaklı bir siyasetçiysen, bu elindeki verileri, bilgileri Türkiye kamuoyuna açıklayacaksın.

"KILIÇDAROĞLU'NUN 15 TEMMUZ KONTROLLÜ DARBE İDDİASI"

Bu iddia bizzat FETÖ’nün kendisi tarafından, darbenin başarısız olduğunu anladıktan sonra FETÖ’nün yaptığı ilk açıklamadır bu. FETÖ‘nün yaptığı o ilk açıklamanın altı değişik çevreler tarafından doldurulmaya çalışılıyor. Bazı istihbarat örgütleri bu minval açıklama yapıyor ve Kılıçdaroğlu da eski tarihte bu iftirayı yaptı. Nedir? Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğunu söyledi. O zaman da biz dedik ki, Adil Öksüz MİT ajanı değildir, elinde bilgi varsa, lütfen bunu açıkla."