BIST 10.122
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.411,85
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Böylesi görülmedi! Akrep zehriyle tümör tedavisi!

Bilim adamları tedavisi en zor tümörleri akrep zehriyle keşfediyor!

Abone ol

En iyi beyin cerrahlarının bile cesaret edemediği beyin ameliyatı için, bilim adamları inanılmaz bir yöntem keşfetti! Akla en son gelebilecek bir tedaviyle tümörleri keşfeden bilim adamları tıp dünyasını sarsacak bir buluşa imza attı!

Bilim adamları, en hassas operasyonlardan biri olan beyin tümörüne çareyi doğanın en ölümcül zehriyle çare buldu: Hassas beyin ameliyatlarında olası hataları önlemek amacıyla tümörleri daha kolay görmek için akrep zehriyle tümörleri boyuyorlar.

TÜMÖR AMELİYATLARI İÇİN DOKTORLARI
N SARSILMAZ BİR EL VE GÖZE SAHİP OLMALARI GEREK!


Beyin tümörleri
ile başa çıkmak oldukça zor... Ameliyat genellikle kanser riskini kaldırmak için tek yol... Ancak operasyonlarda tümörün tümünü kaldırmak için doktorların sarsılmaz bir el ve bir uzman göz sahibi olması gerek.

Seattle'daki Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi'nde bir pediatrik onkolog ve araştırmacı olan Dr Jim Olson, uzun araştırmalar sonucu, akrep zehriyle tümör boyama yoluyla hastaların kritik durumlarını bir mucizeye dönüştürebilecek bir teknik geliştirdi.

ameliyat.20140904171141.jpg


ZEHİR TÜMÖR ÜZERİNDE NASIL İŞLİYOR?

Akrep zehri ile boyanan
tümör, sağlıklı hücrelerden çok daha kolay şekilde sıyrılarak ameliyatlarda ayırt edilebilir hale getiriliyor. Boya, bir akrep türünden peptidler kullanılarak üretiliyor.

Aynı zamanda, Olson kanser mücadele için başka alışılmamış yollar izliyor. Bir poje geliştiren ve kuran Dr. Olson, crowdsourcing yoluyla projesini geliştirmeye çalışıyor.