BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Böyle hırsızlık görülmedi (video)

İçeride iki kişi varken hırsız tereyağından kıl çeker gibi soygun yaptı. O anlar kameralara böyle kaydedildi.

Abone ol

Adana'da bir işyerinde iki kişi varken, 3. denemede 7 cep telefonu ve bir cüzdan çalan hırsız, işyeri sahipleri tarafından fark edilmezken, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, zanlıyı 2 gün sonra yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi'nde meydana geldi.

Gece saat 23:50 sıralarında Çakmak Caddesi üzerindeki Çukurova İş hanına gelen 26 yaşındaki Adem A. isimli bir kişi bir cep telefonu tamirhanesini gözetlemeye başladı. İçeride iki kişinin olduğu gören Adem A. önce kapıdan biraz bakarak içerdekilerin ne yaptığını anlamaya çalıştı.

İçerde bulunanlardan biri arkası dönük televizyon izlerken diğeri yüzü kapıya dönük bilgisayarda çalıştığı sırada zanlı içeri girip telefonlara baktıktan sonra tezgahın hemen yanındaki bilgisayar monitörünün arkasına bir süre saklanıp telefonları alamadan tekrar dışarı çıktı. Ardından kısa bir süre sonra tekrar gelip içeri giren zanlı yine bilgisayar monitörünün arkasına saklandı.

Bu arada arkası dönük televizyon seyreden şahıs biraz geriye gelerek televizyon seyretmeye devam etti. Bu arada zanlı sandalye sesini duyunca eğilerek tekrar dışarı çıktı. Zanlı dakikalar sonra tekrar kapıda belirerek işyeri sahiplerini kontrol ettikten sonra içeri eğilirek girip 20 saniye içinde önce cüzdanı ardından da cep telefonlarını alarak kayıplara karışıyor. Bu sırada işyerinde bulunan iki kişi ise televizyon izlemeye ve bilgisayarda çalışmaya devam ediyor. İki kişinin görmediği bu hırsızlığı ise işyerinin güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.

Bir süre sonra arkasına dönüp cep telefonuna bakan şahıs tezgahta göremeyince polisi aradı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis güvenlik kamerasından hırsızlığı Adem A.'nın yaptığı belirlerdi. 13 dakika uğraştıktan sonra 20 saniyede 7 cep telefonu ve cüzdan çalan zanlı 2 gün sonra merkez Seyhan ilçesine bağlı Haydaroğlu Mahallesi'ndeki evine yapılan baskında yakalanarak emniyete getirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan zanlı 7 cep telefonu ve cüzdanı çaldığını itiraf etti. Zanlı sorgulamasının ardından "nitelikli hırsızlık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlının hırsızlık ile uyuşturucu madde satmak ve kullanmaktan 6 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.