BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na göre AK Parti'nin istikrarı

CHP lideri Kılıçdaroğlu AK Parti'nin istikrar sürsün Türkiye büyüsün sloganını Sivas'ta yerden yere vurdu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Açlığı getiriyorsun, yoksulluğu getiriyorsun, anne kucağında açlıktan ölen bir Türkiye yaratıyorsun, sonra diyorsun ki 'istikrar sürsün.' Sevsinler senin istikrarını. Ben köşeyi döneyim, millet yoksuluk içinde kalsın. Onun istikrarı bu. CHP'nin iktidarında da halk köşeyi dönecek, hortumcular yoksullaşacak, bunu unutmayın'' dedi.

Seçime saatler kala liderler de son mitinglerini yapıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha önce helikopter arızası nedeniyle ertelenen Sivas'a verdiği miting sözünü yerine getirdi. Seçimden bir gün önce Sivas'a giden Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Daha önce ertelenen mitingi hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Şimdi geldim. Yağmur var, miting için uygun koşullar olmadığını biliyorum. Ama rüzgar da olsa, yağmur da olsa, fırtına da olsa halkın iktidarını kurmaya kararlıyız'' diye konuştu.

SİVAS KONGRESİ CHP'NİN İLK KONGRESİYDİ

4 Eylül 1919'da cumhuriyeti, cumhuriyetin kenti Sivas'ta kurduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Toplandık burada. Sivas Kongresi'ni topladık. O kongre aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisinin ilk kongresidir. Yani Sivas tarihinde Cumhuriyet Halk Partisine ilk kez ev sahipliği yapan bir partidir. Sivas'tan oy istiyorum. Sivas ayağa kalksın. Sivas kendisini sömüren, aldatan AKP'den hesap sorsun istiyorum'' dedi.

SEVSİNLER SENİN İSTİKRARINI

En çok mağdur olan kesimin esnaf olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''Çiftçiye para vermezsen, çiftçiyi borç batağına batırırsan Allah aşkına esnaftan kim alışveriş yapacak. Açlığı getiriyorsun, yoksulluğu getiriyorsun, anne kucağında açlıktan ölen bir Türkiye yaratıyorsun, sonra diyorsun ki 'istikrar sürsün.' Sevsinler senin istikrarını. Ben köşeyi döneyim, millet yoksuluk içinde kalsın. Onun istikrarı bu. CHP'nin iktidarında da halk köşeyi dönecek, hortumcular yoksullaşacak, bunu unutmayın'' diye konuştu.

TAŞERONLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM

Sivas'ta da çok sayıda taşeron işçi olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, ''Taşeronluğu tarihe gömeceğim. Hiçbir işçi taşeronun kölesi olmayacak. Herkes sendikalı, toplu sözleşme hakkına kavuşmuş olacak'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin işçinin, köylünün, emeklinin, gençlerin, kadınların partisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyet Halk Partisi herkesin partisidir. Onun için dedik ki 'CHP varsa herkes için var.' Anneler size bir sözüm daha olacak. Sandığa gideceksin, 1 milyon 700 bin çocuğunuzun şifreli sınav mağduru olduğun biliyorsunuz. 1 milyon 700 bin çocuğunuzun umutlarını söndürdüler. Sandığa gidin çocuklarınızın umutlarıyla oynayan AKP'ye güzel bir ders verin. AKP dersini alsın, ezber etsin diyorum'' diye konuştu.