BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Böyle vahşet görülmedi!

Susurluk ilçesinde bir ay önce kaybolan 80 yaşındaki Remziye Filiz'in cesedi, oğluyla birlikte kaldığı eve 150 metre uzaklıkta bıçakla üç parçaya ayrılmış olarak bulundu.

Abone ol

Susurluk ilçesinde bir ay önce kaybolan 80 yaşındaki Remziye Filiz'in cesedi, oğluyla birlikte kaldığı eve 150 metre uzaklıkta bıçakla üç parçaya ayrılmış olarak bulundu. Jandarma, yaşlı kadının cinayet şüphelisi olarak, yerel gazeteye annesi için kayıp ilanı veren oğlu 58 yaşındaki Z.F.'yi gözaltına aldı.

Annesini, ölen babasından kalan emekli maaşını ipotek gösterip bankadan kredi çekmesine engel olduğu için öldürdüğü öne sürülen Z.F. tutuklandı.

Susurluk'a bağlı Yağcı Köyü'nde oturan Remziye Filiz, 6 ay önce ölen eşinden kendisine kalan 470 lira emekli maaşıyla köyünde tek başına yaşıyordu. Remziye Filiz, geçen Nisan ayında işsiz olduğunu söyleyen oğlunun, köye yerleşip yanında kalma isteğini kabul etti. Üç çocuğu ve eşiyle birlikte Yağcı Köyü'ndeki annesinin evine yerleşen Z.F., geçen 12 Mayıs günü annesinin saat 08.30'da evden ayrıldığını bir daha geri dönmediğini, yaptıkları tüm aramalara rağmen kendisine ulaşamadığını belirtip jandarma ve polisten yardım istedi. Köyde yaşayanlarla zaman zaman yaşlı kadını bulmak için çevrede arama yapan Z.F., Susurluk'ta haftalık yayın yapan bir yerel gazeteye giderek, kaybolan annesini gören veya yerini bilenlerin jandarmaya haber vermesi için ilan verdi.

ÖNCE CESETE ULAŞILDI SONRA OĞLU TUTUKLANDI

Susurluk İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbar sonucu önceki gün Remziye Filiz'in üç parçaya bölünmüş cesedi, evinin 150 metre uzağında açılan bir çukurda bulundu. Yaşlı kadının boynunda kırık olduğu ve kafasına ise sert bir cisimle vurulduğunu tespit eden jandarma, Remziye Filiz'in kesilen bacakları ve vücudunun diğer bölümünü otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna gönderdi.

Annesinin cesedinin ortaya çıkmasından sonra şüpheli hareketleri ve çelişkili ifadeleriyle dikkat çeken Z.F. gözaltına alındı. Yıllar önce tartıştığı Yağcı Köyü Muhtarı Mustafa Ayaz'ı öldürdüğü için hüküm giyen ve aftan yararlanarak tahliye olan Z.F.'nin, son günlerde babasından kalan emekli maaşını alan annesinden bankadan kredi çekip kendisine vermesini istediği, ancak olumsuz yanıt veren annesiyle sert tartışmalar yaptığı belirlendi. Z.F. sorgulamasında suçunu kabul etmedi

 

CİNAYET SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINDA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Öldürüldükten sonra cesedi koli içinde bırakılan Rauf Haciyev’in katil zanlısının Ukrayna’ya kaçtığı belirlendi. Cinayet sonrası yaşananlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

CESEDİ SIĞDIRDIKLARI DOLU KOLİYİ BÖYLE TAŞIDILAR
Aksaray'da öldürüldükten sonra cesedi özel bir kargo şirketine koli içinde bırakılan Azerbeycan uyruklu Rauf Haciyev'in katil zanlısı Ceyhun Bahirov'un Ukrayna'ya kaçtığı belirlendi. Cinayet sonrası koliyi taşımada yardımcı olduğu ortaya çıkan arkadaşı Şahin Dadaşov, gözaltına alındı. Katil zanlısı ile arkadaşının cesedi koli içerisinde taşıma anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İLK ADIM CESEDİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Aksaray, Küçük Langa Caddesindeki Uluslararası Avrupa Garajında yer alan özel bir kargo şirketine bırakılan kolideki cesedin önce kimliği belirlendi. Cesedin bir tekstil firmasında çalışan Rauf Haciyev olduğu tespit edildi. Fatih Nişanca Mahallesi'nde oturan Rauf Haciyev'in ev arkadaşı Ceyhun Bahirov tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

CİNAYETİN ARDINDAN UKRAYNA'YA KAÇTI
Cinayetin ardından Ukrayna'ya kaçtığı anlaşılan Ceyhun Bahirov'un yakalanması için Interpol nezdinde girişimlere başlandı. Kolini getirildiği güzergahlardaki iş yeri güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlı Ceyhun Bahirov ile yakın arkadaşı Şahin Dadaşov'un koliyi birlikte taşırken saniye saniye görüntülendikleri ortaya çıktı.

GÜVENLİK KAMERASI KOLİ TESLİMATINI KAYDETTİ
Görüntülerde zanlıların evden birlikte çıkardıkları koliyi, hamala teslim ederken görülüyor. Koliyi alan hamal da el arabasıyla götürürken görülüyor. Bu görüntüler üzerine Ceyhun Bahirov'un yakın arkadaşı Şahin Dadaşov, yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlı, ifadesinde kendisinin sadece aynı otelde kaldığı arkadaşı Ceyhun Bahirov'a koliyi taşımada yardımcı olduğunu söyledi.

İÇİNDE CESET OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ
Dadaşov'un kolinin içerisinde ceset olduğunu bilmediğini cinayetten de haberdar olmadığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Dadaşov Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

ANTALYA'DA OY KAVGASI KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Şırnaklı akraba olan 2 grup arasında 'oy verme' nedeniyle çıkan kavgada biri silahla 3 kişi yaralandı.

Olay, Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Şırnaklı aynı aşiret mensubu olduğu ilerisi süren 2 grup arasında oy verme nedeniyle kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine Lezgin Tuncer tabancayla, Selahattin Kahraman ve ismi öğrenilemeyen bir kişi de darbedilerek yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambülanslarla hastaneye kaldırıldı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Darbedilerek yaralanan Selahattin Kahraman, kavganın diğer grubun kendilerine zorla oy verdirmeye çalıştıkları için çıktığını söyledi. Grup arasındaki kavga olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi tarafından ayrıldı. İki tarafından olay yerinden uzaklaştıran ekipler, ikinci bir kavgaya daha meydan vermemek için kavganın yaşandığı sokağa çevik kuvvet ekibi çağırdı. Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yaşanan olay hakkında bilgi veren Halil Timur, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in de aralarında bulunduğu BDP'lilere taşlı saldırıda bulunulmasıyla ilgili internette iki grup arasında küfürleşmeler olduğunu, kavganın da oy verme tartışması sonucu çıktığını iddia etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, sokaktaki güvenlik önlemleri devam ediyor.
 

BİR EVDEN DÖRT CESET ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Tokat'ın Turhal ilçesinde ayrı yaşadığı eşini, kayınvalidesini ve kayınpederini öldüren kişi daha sonra intihar etti.

Turhal ilçesi Boyacılar Mahallesi'nde 2 katlı bir evin üst katındaki dairede yaşayan Alaattin ve Emine Uluğ çiftinin komşuları, dairenin camlarını kırık görünce durumdan şüphelendi.

Evin kapısı çalınmasına rağmen açılmayınca, komşuları durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri çilingir çağırarak kapısını açtıkları evde Uluğ çifti ile kızları Sevgi ve damadı Metin Atik'in cesediyle karşılaştı.

EŞİNİ VE AİLESİNİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

İYapılan araştırma sonucu Metin Atik'in bir süre önce evden ayrılan eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdükten sonra intihar ettiği düşünülüyor.

Metin Atik'in baba evine dönen eşinin yanına geldiği, ailenin kapıyı açmaması üzerine duvardan üst kata tırmandıktan sonra odanın camını kırarak eve girdiği kaydediliyor.

Atik çiftinin 3 çocuk sahibi olduğunu belirten yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

EHLİYETSİZ GENÇ KAZADA CAN VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Erzincan'a tatile gelen ehliyetsiz genç, kullandığı aracın takla atması sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, Kutluer Ercantürk yönetimindeki 35 VR 6556 plakalı pikap, Kemaliye-Erzincan karayolunun 10'uncu kilometresinde, takla attıktan sonra şarampole yuvarlandı.

Kazada, sürücü belgesi olmadığı belirlenen Ercantürk (21) ağır yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Ercantürk'ün, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi olduğu, memleketi Erzincan'a tatile geldiği öğrenildi. 

ÇIKAN TARTIŞMA KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Gaziantep'te iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 3 kişi yaralandı.

Olay Binevler Mahallesi'nde meydana geldi. Burada alacak verecek meselesi yüzenden aralarında husumet bulunan iki grup kavgaya tutuştu.

Silahların çekildiği kavgada 3 kişi yaralandı. Yaralılardan biri Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken, diğer ikisi özel bir hastaneye götürüldü. Burada tedavi altına alınan yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerine kısa sürede giden polis, incelemelerde bulundu.

Kavgaya karıştığı tahmin edilen 4 kişiyi de gözaltına alan polis, olayda kullanıldığı öğrenilen 3 adet silaha da el koydu. Polis olayların büyümemesi için hastane ve mahallede yoğun güvenlik önlemi aldı.

BALIK TUTMAK İÇİN GİRDİĞİ GÖLDEN CESEDİ ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Gaziantep'in İsl'hiye ilçesinde bulunan Tahtaköprü Barajı'nda balık tutmak isteyen bir kişi suda boğuldu. Şahsın cesedine 15 saat sonra ulaşılabildi

Çıplakada mevkiinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi nüfusuna kayıtlı Turgay Karataş (44) isimli balıkçı, taşa takılan olta ipini kurtarmak için girdiği suda boğularak hayatını kaybetti. Karataş'ın cesedine akşam ulaşılamadı. Karataş'ın cesedi, Gaziantep'ten gelen arama kurtarma ekibi tarafından sabah saatlerinde sudan çıkartıldı.

Baraja 45 kilometre uzaklıktaki Kırıkhan ilçesinde ikamet eden Turgay Karataş, dün öğle saatlerinde arkadaşları ile balık avlamak için İsl'hiye ilçesinde bulunan Tahtaköprü Barajı'na geldi. Yaklaşık 1 saat süren balık avı sonunda 35 metre uzaklığa attığı olta ipini çekmeye çalışan Karataş, taşa takılan ipi kurtarmak üzerindeki elbiseleri çıkarmadan suya girdi.

Kıyıdan yaklaşık 35 metre uzağa attığı oltanın ipini kurtardıktan sonra yüzerek kıyıya çıkmaya çalışan Karataş, kıyıya 20 metre kala suya gömülürken arkadaşlarından yardım istedi. Karataş'ın suya battığını gören arkadaşları yaptıkları aramalara rağmen kendisine ulaşamayınca durumu İsl'hiye Jandarma Komutanlığı'na haber verdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri Gaziantep AKUT'tan yardım istedi.

Akşam saatlerinde havanın fırtınalı olmasından dolayı İsl'hiye'de sabahı bekleyen ekipler, sabah saat saatlerinde 5 metre derinlikte Karataş'ın cesedine ulaştı. Karataş'ın cesedi daha sonra İsl'hiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceset, burada yapılan otopsinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evli ve 3 kız çocuk sahibi olan Karataş'ın bir otobüs firmasında çalıştığı ve zaman zaman balık tutmak için baraja gittiği öğrenildi.

Bu arada Turgay Karataş'ın boğulduğu baraj gölünde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri balık avlayan yaklaşık 20 kişilik grubu suya girmemeleri konusunda uyardı. AKUT görevlileri de derinliği zaman zaman 50 metreyi bulan Tahtaköprü Baraj Gölü'nde kesinlikle suya girilmemesi konusunda balıkçıları uyardı. Barajda zemininin, balıkçıların suya attıkları ağlar ve keskin kayalıkla dolu olduğunu belirten AKUT görevlileri, zemindeki bataklığın sudaki cismi tabana çektiğini belirtti.

Öte yandan yaklaşık 2 yıl önce barajda boğulan balıkçı Ercan Demircan'ın cesedi aramalara rağmen bulunamamış, ceset 15 gün sonra kendiliğinden su yüzeyine çıkmıştı.

UZMAN HEKİME TACİZ DAVASI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]BURSA Zübeydehanım Doğumevi'nde Radyoloji Uzmanı olarak görev yapan E.A. (36) hakkında, yanında çalışan sekreteri F.B'ye (32) söz ve elle cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan Zübeydehanım Doğumevi'nde radyoloji uzmanının sekreterine cinsel tacizde bulunduğu iddiası yargıya intikal etti. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, Doğumevinde Radyoloji Uzmanı olarak görev yapan E.A.'nın, yanında görev yapan evli ve 2 çocuk annesi sekreteri F.B.'nin şikayeti üzerine yaklaşık üç aydır sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonunda E.A.'nın, önce söz ile daha sonrada elle tacizde bulunarak sekreteri F.B.'nin ruh sağlığını olumsuz yönde bozduğu iddiasıyla, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Savcılık soruşturması sırasında E.A. adlı Radyoloji Uzmanı yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, F.B. ise verdiği ifadede elle yapılan tacizi arkadaşlarının gördüğünü söylediği öğrenildi.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak davayla ilgili olarak E.A. adlı uzman hekim, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak hakim karşısına çıkacak.