BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  GÜNCEL

Boykotlanan ABD ürünleri hangisi? İşte sektöre göre ABD boykot listesi

AMERİKA ürünleri neler otomobilden gıdaya, akaryakıttan temizlik ürünlerine kadar bir çok şey ABD malı. Türk halkına yapılan çağrıda ise iPhone başta olmak üzere elektronik ürünlere boykot vardı. Bugün de bir çok Amerika ürününe yüzde 100 vergi zammı geldi.

Abone ol

ABD malı ürünler hangisi, hangi ürünler ABD boykot listesinde araştırmaları Erdoğan'ın boykot çağrısından sonra arttı. ABD menşeli ürünlere yüzde 100 vergi zammı yapıldı yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Peki hangi mallar ABD malı, hangi ürünler ABD boykot listesinde? İşte giyimden gıdaya, güzellik ve makyaj ürünlerinden, otomobile kadar ABD malı ürünler ve yani boykot listesi.

ABD malı elektronik markalar : -Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.

ABD giyim markaları : Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lee, GAP,

Amerikan ürünleri neler? ABD malı sigara - güzellik - giyim markaları

ABD markalı gıda markaları : First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.

ABD malı içecek markaları : Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Danone, Hayat Su, Cappy

ABD markalı temizlik ürünleri : Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Clit Bang, Colgate, Dettol, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Sensodyne, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette

Amerika üretimi arabalar : Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep, Buick, Cadillac , Lincoln, Mercury , Pontiac, Saturn , Paige, Chalmers , Oldsmobile 

Amerika petrol şirketleri : BP, Mobil, Shell