BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL

Boydak Holding'e FETÖ davasında karar çıktı! TÜSİAD üyesine 18 yıl...

KAYSERİ'de Boydak Holding'in eski sahiplerinin yargılandığı FETÖ davasında karar çıktı. TÜSİAD üyesi Memduh Boydak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı...

Abone ol

KAYSERİ'de Boydak Holding'in eski sahipleri Memduh Boydak ve Hacı Boydak'ın da aralarında bulunduğu kişilerin yargılandığı FETÖ davasında karar çıktı. Boydak ailesi üyeleri hapis cezasına çarptırılırken, holdingteki hisselerine de el konuldu.

MEMDUH BOYDAK'A 18 YIL HAPİS... Mahkeme Boydak Holding'in eski CEO'su ve TÜSİAD üyesi Memduh Boydak'ı 18 yıl hapis cezasına çarptırdı... Boydak Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'a da 11 10 ay hapis cezası verildi... Holdingin eski yöneticilerinden Şükrü Boydak 10 yıl, Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ise 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı....Holdingin eski çalışanlardan Halit Bayhan ise beraat etti.

DARBEYE TEŞEBBÜSTEN BERAAT ETTİLER... Mahkeme, sanıklar için, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya teşebbüs ve görevini yapmaya engel olmak suçlarından ise beraat kararı verdi.

ŞİRKET HİSSELERİ DEVLETE AKTARILDI... Soruşturma kapsamında kayyum atanarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetilen şirket hisseleriyle ilgili de mahkeme kararını verdi. Mahkeme heyeti, kardeş olan sanıklar Hacı, Memduh, Mustafa, Bekir ile diğer aile fertleri Şükrü, Erol ve İlyas Boydaka ait şirket hisselerinin müsaderesine (devlete aktarılması) karar verdi. Kararın açıklanması üzerine salonda bulunan sanıkların yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ağlayarak salondan çıkan sanık yakınlarını, diğer yakınları ve avukatları teskin etmeye çalıştı.

DİĞER DAVADA 3 SANIĞA CEZA... Aynı mahkemede sabah görülen ailenin diğer fertlerine ilişkin davada da karar çıktı. Duruşmada, silahlı terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek suçlarından tutuksuz yargılanan 6 sanıktan Yusuf Boydak'a 7 yıl 6 ay, İbrahim Boydak'a 2 yıl 1 ay, Sami Boydak'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ayşe Sema Boydak, Merve Boydak ve Mehmet Emin Boydak ise beraat etti.

YÖNETİMİ TMSF'YE GEÇMİŞTİ... Boydak Holding'e, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyum ataması yapılmıştı. Holding ve bağlı şirketlerin denetimi TMSF'ye geçti. Boydak Holding'in eski yöneticileri de tutuklanmıştı.

1957 YILINDA KURULDU... Temeli 1957 yılında Kayseri'de atılan Boydak Holding bünyesinde 34 şirket bulunuyor. 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding çatısı altında, Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi, Hes, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

13 BİN KİŞİ BÜNYESİNDE ÇALIŞIYOR...  Boydak Holding bünyesinde çalışan kişi sayısı 13 bin... İç pazarın yanı sıra 140'ı aşkın ülkeye ihracat da yapan Boydak Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 2 şirketi ile yer alıyor.