BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornova ın genç kaşifler ordusu

3'er aylık dönemler halinde eğitim aldılar. Bornova Belediyesi, genç kaşifler ordusuna yenilerini ekledi.

Abone ol

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Elektronik dallarında gerçekleştirilen kursları bitiren 350 kursiyere sertifikaları Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tarafından verildi.

2007 yılından beri Bornova’dan kaşif yetiştiren Genç Kaşifler Bilim Evi 3’er aylık düzenlenen kurslar dahilinde 7. dönemini bitirdi. 2008 yılından bu yana bin 710 Genç Kaşifin mezun olduğu Bilim Evi 7. dönemde mezun olan 350 mezunu ile birlikte 2 bin 60 mezun sayısına ulaştı.

8. dönem kursiyerlerine kapılarını açan Genç Kaşifler Bilim Evi’nde gerçekleştirilen kurslara katılacak öğrenciler İlköğretim Okulları’nda ders veren öğretmenler tarafından 4. ve 5. sınıf fen bilimleri ve deneylere meraklı öğrenciler arasından seçiliyor. Öğrenciler Bilim Evi’nde deneyler yaparak fen bilimlerini uygulamalı olarak öğreniyor.

Sertifika töreninde konuşma yapan Başkan Kamil Sındır, “Çocuklarımızın özgürce düşünen bireyler olması, sorgulayan, analitik düşünen ve kendi beyinlerinde doğruları bulabilen bireyler olmaları için bireysel gelişimlerini etkileyecek faaliyetlere katılmaları gerekiyor. Onlar artık birer bilim insanı. Bornova ilçemizden bu çocuklarımızın Türkiye’nin her yerine bilim götüreceğine inanıyorum” dedi.

BİLGİ ÜRETEN VE HAYATA GEÇİREN KENT BORNOVA

Şuan tamamlanan projeler arasında olan MevlanaToplum Merkezi’nin ikinci katında bir bilim evinin daha hayata geçirileceğinin müjdesini veren Başkan Sındır, “Bu Bilim Evimizde de uygulamalı testler, fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanları olacak. Yeni Bilim Evi’nde anne babalarda deneyler yapabilecek. Çünkü Bornova’mız bilgi üreten ve bilgiyi hayata geçiren bir kent” diye konuştu.