BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engellilerin 1 günlük askerliği

Muğla'nın ilinin Milas Garnizon Komutanlığı'nda 23 engelli bir günlük eğitiminin ardından yemin ederek asker oldu.

Abone ol

Muğla'nın ilinin Milas Garnizon Komutanlığı'nda 23 engelli birey bir günlük eğitiminin ardından yemin ederek asker oldu. Askerlere bir günlük eğitimlerinin ve yemin törenlerinin ardından teskereleri verildi.

Milas Garnizon Komutanlığı'nda 23 engelli birey bir günlük eğitimin ardından asker olma mutluluğunu, aileler de oğullarının asker olmasının gururu ve onurunu yaşadı.

Milas Garnizon Komutanlığı'nda yapılan temsili askerlikte, asker kıyafetlerini giyip askerlik eğitimlerini tamamlayan engelli bireyler daha sonra yemin ederek asker oldu.

1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında yapılan temsili askerlik programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sonrasında temsili askerlik yapan bireyler yemin ederek asker oldular. Yemin törenin ardından konuşmalar bölümüne geçildi.

"ÜNİFORMA GİYMENİN GURURU VE HEYECANINI YAŞIYORUZ"

Törende yemin eden askerler adına Koray Utku Akbaba bir konuş yaptı. Akbaba: "Biz engelliler, bugün büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin
üniformasını giymenin gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sevinci tattıran ve yaşatan başta Garnizon Komutanımız olmak üzere tüm Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Engeliler olarak bu üniforman içerisinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesileyle yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz" dedi.