BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bombalar Türk Kürt kardeşliğini bozamaz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Kürt kardeşliğinin terörle bozulamayacağını söyledi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Hiçbir bomba Türkler ve Kürtler arasındaki kardeşlik hukukunu ortadan kaldıramaz'' dedi.

Bozdağ, Yozgat'ta partisinin bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, terör örgütünün yaptığı eylemlerle Türk ve Kürtler arasındaki kardeşlik hukukunu yok etmek istediğini söyledi.

Örgütün amacının kardeşi kardeşin karşısına dikmek olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları s söyledi:

''Hiçbir terör eylemi, içerden dışarıdan beslenen hiç bir güç, bugüne kadar bu ülkenin insanları arasındaki kardeşlik hukukunu bozmayı başaramamıştır. Türkler ve Kürtler kardeştir. Bin yıllık tarihin, kültürün kardeşlik hukukunun sahibidirler. Allah bizi kardeş kılmış. Terör örgütleri bozamaz, yıkamaz. Hiçbir bomba Türkler ve Kürtler arasındaki kardeşlik hukukunu ortadan kaldıramaz. Bu eylemlerin bir amacı da odur. Bayramda Gaziantep gibi huzurun, barışın sevginin, dayanışmanın doruk noktada olduğu bir ili seçmiş olmaları da manidardır. Antep'i karıştırıp oradan başka yara karıştırmak hedefleri olabilir. Bu millet baktığı zaman Allah'ın nuruyla bakar. Basiretlidir bakışları. Milletimizin sağduyusu her zaman güçlüdür. Milletimizin sağduyusuyla bütün karanlık oyunlar yok edilmiştir. Milletimizin sağduyusunun bu karanlık oyunları bozacağına yürekten inanıyorum.''

Bu ülkenin insanlarını birbirine düşürmeyi hiç kimsenin başaramayacağını ifade eden Bozdağ, bazı kesimlerin terör örgütünün oyununa gelmesine rağmen, milletin buna izin vermeyeceğini kaydetti.

Provokasyon uyarısında da bulunan Bozdağ, ''Provokasyonlara kapıları kapatmak lazım. Çünkü o kapılara açmak terör örgütünün hedefine hizmet etmektir. Kardeşi, kardeşe düşürecek lafın, sözün önünde arkasında durmak, PKK terör örgütüne hizmet etmektir. Allah'a şükür milletimizin birlik duygusu, dinde, vatanda, tarihte, kültürde, devlette, bayrakta birlik duygusunun arasında ayrılık yapmak isteyen hiçbir terör örgütüne bu millet fırsat vermedi, vermeyecektir'' diye konuştu.

Türkiye'nin çok belalar atlattığını, pek çok terör örgütünün Türkiye'de eylem yaptığını hatırlatan Bozdağ, ''Bugün bazılarının adı bile yok. PKK terör örgütü de eylem yapıyor, o da yok olacaktır. Hepsini milletimiz, devletimiz, hükümetlerimiz başarıyla yok etmiştir. Türkiye bunun da üstesinden gelecektir'' dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRENLER TERÖRİSTİ ELEŞTİRMİYOR

Siyasi partilerin terörün bitmesi ve bitirilmesi için konuştuğunu anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

''Biz diyoruz ki, bu işi konuşmadan öteye götürelim. Çözümü olan varsa çözümü ortaya koysun. Yoksa hükümeti eleştirmekle, millete, devlete hizmet etmiş olmayız. Maalesef ülkemizde PKK terör örgütü bir terör saldırısı gerçekleştirdiğinde siyasi partilerimizin, bunu hükümeti eleştirmek için bir fırsat olarak değerlendirildiğini görüyoruz. Hükümeti eleştirenler teröristleri eleştirmiyor. PKK terör örgütüne, teröristlere dönük bir eleştiri yok. Kim eleştiriliyor? Hükümet. Adeta bu hadiseleri hükümeti eleştirmek için bir vesile olarak görüyorlar. Vatanını, milletini sevenler bu ülkenin birliğini isteyenler, 'terör son bulsun' diye çırpındığını söyleyenler, siyaset üretenler böyle diyemezler. Bu konu partiler üstü konudur. Sadece AK Parti'nin, sadece CHP ve MHP'nin değil, bütün partilerin ortak sorundur. Partiler üstü yaklaşım olmalıdır. Hükümletin arkasında bütün partiler olmalıdır.''

YENİ CHP HANGİSİ?

CHP'nin TBMM'yi toplantıya çağırmasını hatırlatan Bozdağ, PKK terör örgütünün gündem oluşturmaya çalıştığını belirterek, ''TBMM PKK terör örgütü istedi diye toplanmaz. Teröristler eylem yaptı diye toplanmaz. Milletin temsilcileri bu millet istedi diye toplanır'' dedi.

TBMM'nin toplanmamasıyla PKK'nın hedefine ulaşamadığını dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben beklerdim ki Hüseyin Aygün, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı gün, kaçırıldı mı kaçırılmadı mı oda tartışılıyor, CHP TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırma talebini geri çeksin, çekmedi. TBMM toplanmadı. PKK terör örgütü hedefine ulaşmadı. Çıkıp bir milletvekili konuşuyor. Böyle şey olabilir mi? 'Gençler, arkadaşlar sarılıp öptüler, bana abi dediler' diyor. Böyle cümlelerle Türkiye'de eğer terörle mücadeleyi CHP yapacaksa, böyle ifadelerle terörle mücadele edecekse, kendisi oturup düşünmelidir. CHP'lilerde düşünmelidir. Yeni CHP PKK'lı teröristlerin abi dediği milletvekillerinin bulunduğu CHP midir?. Yoksa, bu milletin birliğinden, dirliğinden yana olan, PKK terör örgütüyle canı pahasına mücadele edenlerle birlikte olan bir CHP midir? Bunun kararı kendileri vermesi lazım.''

Bayramlaşma programına, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ile Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Fahri Açıkgöz'ün yanı sıra çok sayıda partilinin katıldı. Programda Bozdağ, AK Parti Siyaset Akademisi mezunlarına sertifikalarını verdi.