BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Bombacılar böyle geldi!

Gaziantep'i kana bulayan 'Firaz' kodlu teröristin, Kandil'de bombaeğitimi alan ekiple 1.5 yıl önce Hatay'dan giriş yaptığı ortaya çıktı

Abone ol

PKK'ya bombacı yetiştiren Barış Kızılçay'ın eylem hazırlıklarını 10 ay öncel polise anlattığı belirlendi. İşte, Ankara Kumruı lar'daki saldırıyla ilişkili Kızılçay'ın o ifadeleri:

50 BOMBACI YETİŞTİRDİM

"Kandil'de üç yıl sabotaj ve patlayıcı yapımından sorumlu olarak görev aldım. 50 örgüt mensubuna elektrik-elektronik sabotaj eğitimi verdim. Örgüt jlll 2010 sonlarında beni Amanoslar'a gönderme kararı aldı. Metropollerde eylem yapabilecek eğitimli bir ekibi bana bağladılar. Firaz kod (Murat Filiz), Delil kod ve Roni kod adlı örgüt mensuplarıyla Suriye'nin Afrin kentine geldik.

HASSA'DAN ÜLKEYE SIZDIK

Ekiple birlikte Afrin'den örgüt desteğiyle, araçla Suriye j sınır boyunu takiben Hatay'ın Hassa ilçesi sınırına geldik. Burada bizleri Amanos kırsalından gelen Devran ve Mordem kod adlı iki örgüt menl subu karşıladı. Dörtyol Gücü'ne katıldım. Dersim kod adlı örgüt mensubunun sorumlu olduğu Anamos bölgesi; İskenderun, Dörtyol, Osmaniye ve Engizek grubu olarak 4'e ayrılmıştı.

Bombacılar Afrin'den yola çıktı Kumrular saldırısıyla bağlantılı terörist, polis ifadesinde Amanoslar'a Suriye'nin Afrin kentinden geçiş yaptıklarını belirtti. Afrin Türkiye sınırına yakın bir bölgede. Hatay ve kilis'le bağlantısı var. PKK'lılar burada yol kontrolü yapıyor. AFP, Öcalan tişörtleri giymiş teröristlerin yol denetimini bu fotoğrafla abonelerine duyurmuştu.

FİRAZ ORADA KALDI

Amedli olan Firaz kod (Murat Filiz), Mazlum Ciğer kod adlı kişinin liderilğindeki Dörtyol Grubu'nda kaldı. Dörtyol Gücü, Hassa - İslahiye arasındaki E-5 üzerinde devriye yapan askeri zırhlı araçlara yönelik mayınlı ve bombalı eylem hazırlığı yaptı.