BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaçak akaryakıtlar yeraltından çıktı

Mersin’in Tarsus ilçesinde polis, yer altına gizlenmiş akaryakıt tankı ve yaklaşık 35 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

Abone ol

Tarsus polisi, Tarsus-Adana istikameti D-400 karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir petrol istasyonuna Konya’dan inceltici madde getirileceği ve Mersin’den temin edilen madeni yağla birleştirilerek, piyasaya sürüleceği bilgisini aldı.

Savcılıktan aldığı arama kararıyla operasyonu başlatan Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 33 …. 42 plaka sayılı araca, araç içerisinde tespiti yapılan 7 bin kg. ürüne, WAT marka dinamoya, dinamoya bağlı olan yaklaşık 7-8 metre ve 15 metre civarındaki 2 ayrı hortuma, 33…. 647 plaka sayılı tankere, tanker içerisinde bulunan 19 bin 400 kg. ürüne, istasyonun briketle örülmüş istinat duvarı arkasında yer altında bulunan gizli tanka ve tank içerisinde tespiti yapılan 8 bin 720 kg ürüne, 17 bin 760 kg dökme temizlik tiner maddesi ibareleri yazılı sevk irsaliyesine el koydu. Toplamda 35 bin 120 kg kaçak akaryakıt ve akaryakıt yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. B.Ş ve K.G isimli şahıslar hakkında da 5011 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli ve idari işlem başlatıldı.

Öte yandan gizli yer tankından pompaya dalgıç motoru ile gizli bir düzenekle gönderilen hortumla akaryakıt satışı yapılan petrol istasyonunda kaçakçıların ayrıca ellerinde bulundurdukları kumanda vasıtasıyla da istedikleri zaman yasal akaryakıt verip, istedikleri zaman da kaçak akaryakıt verdikleri tespit edildi.