BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  DÜNYA

Böyle dram görülmedi!

Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasından korkan binlerce Suriyeli, Oncüpınar Sınır Kapısı'na yığıldı.

Abone ol

Kamplarda yer kalmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye geçiş izni verilmeyen 6 binden fazla sığınmacı günlerdir TIR hangarlarında yatıp kalkıyor. Bir insani yardım gönüllüsü "Böyle dram görmedim. İnsanlar perişan" dedi.

HALEP'TEN BÜYÜK KAÇIŞ

Türkiye ve ABD'li heyetin Suriye'yi ele aldığı toplantıda 'tampon bölge' kurulmasında mutabakata varmasının ardından, Fransa 'uçuşa yasak bölge' için girişim başlattı. îki gelişme, gözleri yeniden Türkiye-Suriye sınırına çevirirken, Şam yönetiminin yerle bir ettiği Halep ve Hama'dan kaçan binlerce kişi sınırımıza dayandı.

BULAŞICI HASTALIK TEHUKESi VAR

170 binden fazla sığınmacıya kucak açan Türkiye, 6 kampta yer kalmadığı için göçleri karşılamakta zorlanmaya başladı. Son 5 gündür Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, günlerdir Türkiye'ye geçiş umuduyla bekliyor.
Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacılar, bulaşıcı hastalık tehlikesiyle karşı karşıya.

EN BÜYÜK SORUN YİYECEK VE İLAÇ

Sayıları her saat artan Suriyelilere sadece 1 hemşire sağlık hizmeti veriyor. Sınırın 500 metre gerisinde bulunan TIR parkında yaşam mücadelesi veren sığınmacıların en büyük sorunu ise yiyecek ve ilaç sıkıntısı. Sadece ağır yaralı ve hastaların geçişine izin verilirken, IHH sığınmacılara her gün yiyecek yardımı yapıyor.