BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bomba görünümlü paketin sırrı

Kahvehane önünde bomba görünümlü poşet Menemen'e korku dolu anlar yaşattı. Olayın faili yakalanınca gerçekortaya çıktı.

Abone ol

İzmir'in Menemen ilçesinde, minibüslerin yolcu aldığı durakta kahvehane önünde, içerisinde tüp gaz ve kablolar görünen siyah poşette bomba olabileceği değerlendirilince, uzman ekipler tarafından müdahale edildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir-Çanakkale kara yolunda, ilçeler arası çalışan minibüsler ile servislerin yolcu alıp indirdiği durak yakınındaki bir kahvehanenin önüne bırakılan poşeti şüpheli gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, içerisinde küçük tüp gaz ile kablolar bulunduğu görülen poşette ''bomba'' olabileceğini değerlendirerek, olay yerine uzman ekip çağrılmasını istedi.

İzmir'den bomba uzmanı ekip çağrılırken, ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik alanı oluşturarak, vatandaşları uzaklaştırdı. Uzman ekibin müdahale ettiği poşete, boş piknik tüpü üzerine macunla kablo yapıştırılarak ''bomba'' görünümü verildiği, patlatıcı herhangi bir düzeneğin bulunmadığı belirlendi.

Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de çalışma yapmasının ardından, güvenlik şeridi kaldırılarak bölge yaya kullanımına açıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, bir gün önce kahvehanede gaz tabancasıyla yakalanan E.D'yi (29) gözaltına aldı.

Alkollü olduğu öğrenilen E.D'nin, ifadesinde, kahvehanede bulunanların ihbarı üzerine silahla yakalandığını tahmin ettiğini, serbest kalmasının ardından korkutmak amacıyla bomba görünümlü poşeti olay yerine bıraktığını söylediği öğrenildi

E.D'nin Menemen Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi.