BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  GÜNCEL

Halkalı bombacısı yakalandı mı?

Halkalı'daki hain saldırının failinin yakalandığı iddiaları üzerine İstanbul Valisi açıklama yaptı.

Abone ol

Kabotaj Bayramı'nın 84'üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Halkalı saldırılarıyla ilgili "Fail bulundu, son kişiye de ulaşıldı" şeklinde bir açıklama doğru değil" dedi.

Kabotaj Bayramı'nın 84'üncü yıldönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Saat 10: 00'da başlayan törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ile İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Saygı duruşu gerçekleştirilip İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet anıtına çelenk bırakıldı.

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından Şeref Defteri'nin İmzalanmasıyla sona erdi. Törenin ardından Vali Mutlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Halkalı'da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili asıl bombacının yakalanıp yakalanmadığıyla ilgili sorulan soru üzerine Vali Mutlu şu açıklamayı yaptı. "Bu konuyla ilgili güvenlik birimlerimizin birbirleriyle koordineli olarak çalışması devam ediyor. Israrlı olarak takip ediyoruz. Bombayı patlatanında ele geçirilmesi noktasında hassasiyetimiz devam ediyor. Mutlaka bulacağız. Bu arada tabi süren çalışmalar içersinde zaman zaman bazı duyumlar doğrultusunda yeni bilgileri de değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeler kapsamında bir gözaltı yapıldı. Ama medyamız bu gözaltı işlemleriyle ilgili biraz kendi resminden de yorumlayarak fail bulunmuştur haberi veriyor. Şayet bulunursa ilk bizim ağzımızdan duyarsınız zaten" dedi.

Kocaeli'de gözaltına alınan şüpheli kişiyle ilgili ise Vali mutlu şu açıklamalarda bulundu: "Bu konuyla ilgili incelemeler sürüyor. Gözaltı süresi devam ediyor. Gözaltı süresi içersinde bu olayla ilgisi var mı? İlintili mi? Belirlemeye çalışıyoruz. Dolaysıyla elde mevcut olanların hangi tarihte mahkemeye çıkacağını açıklayabilirim. Ama şuanda gözaltı süresi devam ederken detaylı bilgi vermem mümkün değil. Ama fail bulundu ve tamam son kişiye de ulaşılmıştır" şeklinde bir açıklama doğru değildir."